DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Suché vlasy: Jak je správně hydratovat a co používat

Suché vlasy jsou vlasy, které mají nedostatek vlhkosti. Mohou být způsobeny genetickými faktory, ale také vlivem vnějšího prostředí, jako je sluneční záření, chlorovaná voda nebo časté používání stylingových přípravků s ochranou před vysokými teplotami.


Proč jsou vaše vlasy suché

Vlasy jsou tvořeny z proteinů zvaných keratin a jsou hydratované přírodními oleji produkovanými vlasovou pokožkou. Pokud jsou vlasy vystaveny suchému prostředí, horku nebo chemikáliím, mohou se vysušit a ztratit lesk. Vlasy můžete udržet zdravé díky hydrataci a péčí o ně. Například používáním šamponu a kondicionéru určeného pro suché vlasy, vyhýbání se častému fénování a stylingu s vysokými teplotami a používání ochranných přípravků před sluncem. Také se dají použít přírodní oleje, jako je kokosový nebo olivový olej, k hydrataci vlasů.

Příčiny suchých vlasů:

  • Časté mytí vlasů: Čím častěji si vlasy myjete, tím více se jich zbavíte přirozených olejů, které je chrání před vysušováním.
  • Styling s vysokými teplotami: Fénování, žehlení a kulmování vlasů horkým vzduchem je pro ně velmi dráždivé.
  • Působení slunečního záření: Sluneční záření vlasy vysušuje a poškozuje.
  • Chlorovaná voda: Chlorovaná voda vlasy vysušuje a ztenčuje.
  • Genetické faktory: Někteří lidé mají přirozeně suché vlasy.

 suché vlasy

Jak správně hydratovat suché vlasy

Suché a poškozené vlasy jsou častým problémem, který trápí mnoho lidí. Může to být způsobeno různými faktory, jako jsou genetické dispozice, časté používání stylingových přípravků s ochranou před vysokými teplotami, vystavování vlasů slunci nebo chlorované vodě.

Tipy pro hydrataci suchých vlasů:

  • Při mytí vlasů používejte vlažnou vodu. Horká voda vlasy vysušuje.
  • Při mytí vlasů nanášejte šampon pouze na pokožku hlavy. Konečkům vlasů stačí pěna, která po nich steče.
  • Po umytí vlasů jemně vyždímejte. Vlasy netlačte a nečešte, když jsou mokré.
  • Používejte kartáč s přírodními štětinami. Kovové štětiny vlasy poškozují.
  • Masírujte si vlasovou pokožku. Masáž pomáhá stimulovat krevní oběh a podporuje růst vlasů.
  • Ošetřujte si vlasy regeneračními maskami a balzámy. Tyto produkty pomáhají vlasům obnovit poškozenou strukturu.

 

Tipy a triky pro péči o suché vlasy

  • Omezte mytí vlasů na 2-3x týdně. Čím častěji si vlasy myjete, tím více se jich zbavíte přirozených olejů, které je chrání před vysušováním.
  • Používejte šampon a kondicionér určený pro suché vlasy. Tyto produkty obsahují hydratační a vyživující složky, které pomáhají vlasům dodat potřebnou vlhkost.
  • Po umytí vlasy nechte přirozeně uschnout. Fénování vlasů horkým vzduchem je pro ně velmi dráždivé. Pokud si vlasy fénovat musíte, používejte tepelnou ochranu.
  • Vyhněte se častému používání stylingových přípravků s ochranou před vysokými teplotami. Tyto přípravky vlasy vysušují a poškozují.
  • Používejte oleje a séra na vlasy. Tyto produkty pomáhají vlasům dodat potřebnou vlhkost a ochranu.
  • Obohaťte svůj jídelníček o potraviny bohaté na vitamíny A, B, C a E, železo a zinek. Tyto živiny jsou důležité pro zdravý růst a vzhled vlasů.

Produkty od KESEM pro suché vlasy

Arganový šampon 500 ml

Arganový šampon


Tento jedinečný šampon poskytuje ochranu a výživu pro poškozené, suché, roztřepené a barvené vlasy. Obsahuje UV filtr, který vlasy chrání před slunečním zářením.

Vlasový kondicionér s Aloe vera

kondicionér
Vlasový kondicionér je jedním z našich vlastních produktů značky KESEM. Slunce, vítr, sucho, nadměrné užívání fénu na vlasy, chemikálie používané při barvení, slaná mořská voda, stres a nevyvážený životní styl nám poškozují kvalitu vlasů a jejich vzhled. Vlasy jsou pak řídké, suché, lámavé a konečky se třepí.
 

Bahenní maska na vlasy

maska na vlasy

Tato terapeutická maska na vlasy je založená na bázi přírodního bahna z Mrtvého moře. Maska zajišťuje zvýšenou cirkulaci krve ve vlasové pokožce, posiluje vlasové folikuly a dodá vašim vlasům sílu, lesk a vitalitu. Poskytuje vlasům ochrannou vrstvu, která je chrání před slunečním zářením.

Obsahuje mrkvový olej, rakytníkový olej, přírodní výtažky, vitamíny B5+E a minerály z Mrtvého moře. Tato jedinečná směs léčivých olejů dodá vlasům potřebnou výživu.


Správnou péčí můžete zlepšit stav svých suchých a poškozených vlasů. Dodržujte výše uvedené tipy a vašim vlasům se vrátí zdravý vzhled a lesk.