DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

SLOŽKY KOSMETIKY: Které jsou přínosné pro vaši pleť?

Vybíráme kosmetické produkty často na základě toho, co je napsáno na obalu, ale jak moc opravdu rozumíme složkám, které jsou uvedeny na etiketě? Pojďme se podrobněji podívat na hlavní složky používané v kosmetice a jaký přínos mají pro naši pleť.


Hydratační složky

Kyselina Hyaluronová a glycerin jsou dvě z nejpopulárnějších hydratačních složek v kosmetických produktech. Kyselina Hyaluronová zabraňuje vysoušení pleti tím, že váže vlhkost ve vrchních vrstvách pokožky, zatímco glycerin pomáhá pokožce zadržovat vlhkost a chrání ji před vnějšími dráždivými látkami. Najdete je například v našem pleťovém tonikum, které poskytuje hydrataci a očištění pleti a je ideální pro denní i noční použití.

pletove tonikum s kyselinou hyaluronovou kosmetika kesem

 

Antioxidanty

Vitamín C, vitamín E, a niacinamid poskytují ochranu proti volným radikálům, zlepšují texturu pleti a bojují proti předčasnému stárnutí. Tyto složky najdete v produktech, jako je náš denní krém s kaviárem, který pomáhá obnovit zářivost pleti a vyhlazuje jemné linky

denni krem s kaviarem a kyselinou hyaluronovou

Sluneční ochrana

Oxid zinečnatý a dioxid titanu jsou minerální filtry v opalovacích krémech, které efektivně chrání pleť před UVA a UVB zářením. Náš oční krém obsahuje tyto ingredience a zajišťuje vysoký stupeň ochrany při venkovních aktivitách. 

ocni krem kosmetika kesem

 

Exfolianty

Kyselina salicylová (ideální pro mastnou a aknózní pleť) a kyselina glykolová (podporuje obnovu buněk) jsou exfoliační složky, které zanechávají pleť hladší a svěžejší. Experimentujte s naším Exfoliačním gelem s 24K zlatem pro jemnější a zdravě vypadající pleť.

exfoliacni gel kosmetika kesem

 

Zklidňující složky

Aloe Vera a Allantoin jsou známé pro své zklidňující a hojivé vlastnosti, které pomáhají zklidnit podrážděnou pokožku a podporují její regeneraci. Pečující gel na pupínky od značky LEVEL je bohatý o tyto ingredience a je skvělou volbou pro zahojení pokožky. 

hojivy gel na akne kosmetika kesem