DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

PÉČE O PLEŤ PO ZIMĚ

S příchodem jara se nejen příroda probouzí k novému životu, ale i naše pleť začíná pociťovat změny, které s sebou toto roční období přináší. Po dlouhých měsících zimy, kdy byla naše pokožka vystavena chladu, suchému vzduchu a nedostatku slunečního světla, je čas ji oživit a připravit na teplejší dny plné slunce.


Zde je několik tipů, jak na jaře poskytnout naší pleti tu nejlepší péči:

1. Hydratace pleti

Po zimě může být naše pleť suchá a podrážděná. Intenzivní hydratace je klíčem k její regeneraci. Začněte používat lehčí hydratační krémy s obsahem antioxidantů, které pomáhají bojovat proti volným radikálům a podporují obnovu pleti. Nezapomínejte také na pravidelný přísun vody zevnitř – pitný režim je pro hydratovanou pleť absolutně zásadní.

Z naší nabídky produktů můžeme doporučit výživný krém s avokádem a Aloe Vera.

vyzivny krem s avokadem a aloe vera

2. Jemný peeling na obličej

Odstranění odumřelých kožních buněk je důležité pro udržení zdravé a zářivé pleti. Jarní období je ideálním časem pro zavedení jemného peelingu do vaší péče o pleť. Pomůže to nejen odstranit zbytky zimy z vaší pleti, ale také zlepšit absorpci hydratačních a regeneračních produktů.

Za nás je perfektní Pleťová peelingová maska TISHREI z naší 100% organické řady KEDEM.

 pletova peelingova maska tishrei kedem

3. Ochrana Pleti před sluncem

I když slunce na jaře nemá takovou sílu jako v létě, UV záření je stále dostatečně silné na to, aby mohlo poškodit naši pokožku. Denní používání krému s ochranným faktorem (SPF) by mělo být nezbytnou součástí vaší jarní rutiny

Vyberte si třeba zpevňující krém, který je vhodný pro smíšenou a suchou plet a poskytuje širokospektrální ochranu.

Zpevňující krém proti vráskám

4. Vitamíny pro pleť

Po dlouhé zimě může být naše pleť unavená a bez života. Začlenění produktů bohatých na vitamíny, zejména vitamín C, do vaší péče může mít zázračné účinky. Vitamín C nejenže pomáhá v boji proti pigmentovým skvrnám a zlepšuje texturu pleti, ale také podporuje produkci kolagenu, díky čemuž je naše pleť pevnější a plnější.

Denní krém s kaviárem s kyselinou hyaluronovou navíc je obohacen i o vitamín E a zároveň obsahuje minerály z Mrtvého moře, extrakt z kaviáru a perlí a další výživné složky pro vaši pokožku.

denni s kaviarem

5. Přizpůsobení péče o pleť

Jako se mění roční období, měli bychom přizpůsobovat i péči o naši pleť. Jarní období může být ideální pro revizi vašich kosmetických produktů a zavedení těch, které odpovídají aktuálním potřebám vaší pleti. Možná zjistíte, že produkty, které byly ideální pro zimu, již nejsou potřebné a může být čas je vyměnit za lehčí varianty.