DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Sérum vs. Krém: Proč je sérum pro pleť nepostradatelné

Krém je také důležitou součástí péče o pleť, ale jeho hlavní funkcí je hydratace a ochrana. Sérum může pomoci zlepšit účinnost krému tím, že pleti dodá potřebné živiny a připraví ji na následnou aplikaci krému.


Sérum vs. Krém: Proč je sérum pro pleť nepostradatelné

  • Séra mají vyšší koncentraci účinných látek. To znamená, že dokážou pleti dodat více potřebných živin a látek, které ji posílí a zlepší její vzhled.
  • Séra pronikají hlouběji do pleti než krémy. To je proto, že mají menší molekuly, které nejsou tak zatížené dalšími přísadami, jako jsou konzervanty nebo vůně.
  • Séra mohou být zaměřena na konkrétní problémy s pletí. Existují séra pro hydrataci, zjemnění, rozjasnění, omlazení a další.


Sérum a krém jsou dva rozdílné produkty péče o pleť, které se navzájem doplňují
. Sérum také proniká hlouběji do pleti než krém, což umožňuje účinným látkám působit na buňky pleti na buněčné úrovni.

Krém má za úkol hydratovat a chránit pleť. Na rozdíl od séra obsahuje krém také emoliencia, což jsou látky, které pomáhají zadržovat vlhkost v pleti. Krém také poskytuje pleti ochranu před vnějšími vlivy, jako je sluneční záření, smog a chlad.

Pokud chcete dosáhnout nejlepších výsledků v péči o pleť, je důležité používat jak sérum, tak krém. Sérum poskytne pleti potřebné živiny a krém ji ochrání a hydratuje.

Výhody používání séra

Séra jsou výborným řešením pro péči o pleť, pokud potřebujete řešit specifický problém, jako jsou jemné linie, hyperpigmentace nebo suchá pleť. Stejně jako krémy, i séra se často zaměřují na konkrétní problém. Séra na omlazení pleti patří mezi nejpopulárnější způsoby ošetření pleti kvůli jejich koncentrovanému množství účinných látek, jako je retinol, alfahydroxykyseliny a koenzym Q10. Tyto látky působí na zvrácení viditelných znaků stárnutí pleti.

  • Hydratační sérum může pomoci pleti udržet si vlhkost a zabránit jejímu vysušování.
  • Antioxidační sérum může pomoci chránit pleť před poškozením volnými radikály.
  • Sérum s retinolem může pomoci zlepšit texturu pleti a snížit výskyt vrásek.
  • Sérum s kyselinou hyaluronovou může pomoci vyhladit vrásky a hluboké vrásky.



Jak správně používat sérum

Správně používat sérum je důležité pro to, abyste dosáhli nejlepších výsledků. Zde je několik tipů, jak na to:

  1. Vyberte si sérum, které je vhodné pro váš typ pleti a konkrétní problémy, které chcete řešit. Pokud si nejste jisti, které sérum je pro vás to pravé, poraďte se s dermatologem nebo kosmetičkou.
  2. Sérum nanášejte na čistou a suchou pleť. To pomůže účinným látkám lépe proniknout do pokožky.
  3. Používejte sérum dvakrát denně, ráno a večer.
  4. Aplikujte sérum na celou tvář, krk a dekolt.
  5. Jemně vmasírujte sérum do pokožky, dokud se nevstřebá.
  6. Po aplikaci séra můžete nanést denní nebo noční krém.

Při používání séra je důležité postupovat podle pokynů výrobce. Některá séra se mohou používat samostatně, zatímco jiná vyžadují kombinaci s jinými produkty.

Sérum nikdy nemíchejte s pleťovým krémem, zabránili byste tak jeho proniknutí do hlubších vrstev. Ráno aplikujeme přípravky s ochrannými látkami nebo antioxidanty. Večer naopak nanášíme omlazující, obnovující a vyživující séra.

Séra od KESEM: Co nabízíme

Liftingové a zpevňující hedvábné sérum

edited-9

Liftingové sérum patří mezi naše TOP produkty, ke kterým se naši zákazníci vracejí. Sérum vypíná pleť, vyplňuje vrásky a sjednocuje. Pokud vás trápí vrásky a unavená pleť, neváhejte a přidejte se ke stovkám žen, které sérum pravidelně používají.

Noční sérum se zlatem a perlami

edited-8

Noční sérum se zlatem a perlami je jedním z produktů vlastní řady Kosmetiky KESEM. Bylo vyrobeno podle vlastní receptury v Izraeli. I přes noc je potřeba pleť vyživovat a dávat jí co potřebuje. Sérum je vhodné pro pleť, která může mít nějaké vrásky a chce zpomalit proces stárnutí. Toto hydratační perlové sérum obohacené o kolagen a elastin, bohatou směs přírodních rostlinných výtažků, olejů a vitamín C a perlový prach.


Liftingové oční sérum

edited-10

Liftingové oční sérum je jedním z produktů vlastní řady Kosmetiky KESEM. Bylo vyrobeno podle vlastní receptury v Izraeli. Toto koncentrované anti-aging oční sérum a kousky 24K zlata, obsahuje unikátní směs aktivních složek, které se zaměřují na typické účinky stárnutí. Sérum poskytne okamžitou hydrataci, která je důležitá při prevenci vrásek. Vyplní pokožku a sníží výskyt otoků, jemných linek a vrásek.

Vánoční luxusní pleťový balíček

vánoční séra
V tomto cenově výhodném vánočním balíčku najdete vše, co pleť potřebuje. Kvalitní sérum na den, které vypne a sjednotí pleť. Noční sérum, které přes noc vyživuje a vyhlazuje. A nesmíme zapomenout ani na oční okolí, kde se vrásky objevují jako první.


Sérum a krém jsou dva důležité produkty péče o pleť, které se navzájem doplňují. Sérum obsahuje mnohem vyšší koncentrace účinných látek než krém, takže je ideální pro cílené řešení konkrétních problémů s pletí, jako je suchost, akné, vrásky nebo hyperpigmentace. Sérum také proniká hlouběji do pleti než krém, takže může působit na buňky pleti na buněčné úrovni. Závěrem lze říci, že sérum a krém jsou dva nezbytné produkty péče o pleť, které mohou společně pomoci zlepšit vzhled a zdraví vaší pleti.