DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

PÉČE O VLASY - POUZE ŠAMPON NESTAČÍ

Každá jistě toužíme po lesklých, hustých a prostě přirozeně krásných vlasech. Každodenní fungování nám ale vidinu krásných vlasů může kazit. Vlasy pak ztrácí svůj lesk, mastí se nebo jsou naopak příliš suché, mnohdy nadměrně vypadávají nebo se třepí jejich konečky.

V článku se budeme věnovat vlasové kosmetice, která nám k získání perfektních vlasů může velmi pomoci. Používejte kosmetické přípravky od stejné značky – lépe k sobě ladí jejich složení.


Šampon

bahenni sampon kosmetika kesem

Náš milovaný bahenní šampon ZDE.

Přiměřeně časté mytí vlasů správnými přípravky je základ. Šampon čistí vlasy a vlasovou pokožku od mastnoty a nahromaděných nečistot, prachu nebo stylingových přípravků. Zároveň vlasy provoní a dodá jim lesk. Vlasy by se měly mýt jednou za dva až tři dny


KONDICIONER

Používání kondicionéru by nemělo být podceňováno. Šampon vlasové šupinky otevře, aby se vlas vyčistil. Po jeho použití je ale potřeba vlas opět uzavřít a obalit ho určitou ochrannou vrstvou, která bude bránit následnému poškození. Kondicionér by tedy měl být používán stejně automaticky jako šampon a to po každém mytí vlasů. Vlasy chrání, dodá jim pružnost a usnadní jejich rozčesávání.

JAK POUŽÍT KONDICIONER?

Častým omylem je používání kondicionéru pouze na konečky vlasů. Pokud pro takovou aplikaci není přípravek přímo určen, je třeba nanést nejprve větší množství kondicionéru na konečky, postupně menší množství vmasírovat po celé délce vlasů.

Vlasový kondicionér s aloe vera

vlasovy kondicioner s aloe vera

 


MASKA NA VLASY

Masky řeší konkrétní problém našich vlasů (suché, mastné, nepoddajné, vypadávající roztřepené) a je tedy důležité pečlivě zvážit jejich výběr. Obsahují spoustu vitamínů a olejů, které dodají vlasům hydrataci a regeneraci. Na rozdíl od kondicionéru nepůsobí maska pouze na povrchu vlasu, ale dostane se mnohem hlouběji. Dokáže tedy vlasům velmi pomoci v mnoha faktorech. Dejte si ale pozor na její přílišné používání, které by nemělo být častější než 1x týdně.


Krém na vlasy

Krém na vlasy s jojobovým olejem

krem na vlasy s jojobovym olejem kosmetika kesem