DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

TIPY NA PADÁNÍ VLASŮ

Lesklé a husté vlasy nejsou jen symbolem krásy, ale i známkou dobrého zdraví. Jejich řídnutí nebo nadměrné vypadávání proto nemůžeme brát na lehkou váhu. Padání vlasů je totiž často prvním znakem toho, že je s naším tělem něco v nepořádku.
Za den nám běžně vypadne okolo 100 vlasů, po jejich umytí to může být i 300. Pokud ale máte pocit, že vám vlasy padají více než obvykle, měli byste co nejrychleji vyhledat příčinu.

   PŘÍČINY VYPADÁVÁNÍ VLASŮ
  • Snad největším nepřítelem růstu vlasů je stres. Psychická nerovnováha se odráží také na vaší kůži a nehtech. Pokud tedy odstraníte stresové příčiny a zbavíte se psychické zátěže, vaše tělo vám velmi poděkuje.

  • Dalším faktorem ovlivňujícím řídnutí vlasů je špatná životospráva. Když tělo postrádá výživné látky, může se to projevit ztrátou lesku vlasů, jejich vysycháním a vypadáváním. Nejjednodušším řešením je tedy zařadit do jídelníčku stravu pestrou na proteiny, železo a zinek a na potraviny s obsahem vitamínu C a B vitamínů. Také je třeba dodržovat pravidelný pitný režim.

  • Užívání nevhodných léků může mít spoustu důsledků včetně vedlejšího účinku vypadávání vlasů. Dobrou zprávou je, že po vysazení léků se cyklus růstu vlasů většinou vrátí do původního stavu.

 

A JAKÉ VÝROBKY VÁM S TÍMTO PROBLÉMEM POMŮŽOU?

 

BAHENNÍ ŠAMPON

Bahno z Mrtvého moře obsahuje mangannerost, který zvyšuje krevní oběh v malých cévách a napomáhá růstu vlasů, snižuje jejich vypadávání a zabraňuje výskytu lupů.

bahenni sampon kosmetika kesem

Bahenní šampon ZDE

PŘÍRODNÍ POSILUJÍCÍ ŠAMPON SAMSONIT

Šampon na posílení vlasových vlákenbez chemie. Je velmi šetrný k vlasové pokožce a dokáže léčit i kožní problémy v těchto místech. Pomáhá právě s vypadáváním vlasů.

posilujici sampon samsonit

SÉRUM NA PADÁNÍ VLASŮ GADAL

GADAL je jedním z nejpopulárnějších a nejúčinnějších produktů kosmetiky KEDEM. Vlasový roztok pomáhá obnovovat poškozené vlasy a zabraňuje vypadávání vlasů. Pravidelné používání vlasového roztoku přispívá k hustším vlasům.

serum na padani vlasu


A jak na suché a lámavé vlasy se dozvíte v dalším článku.