DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Jak správně pečovat o vlasy

Je dobré si hned po umytí vlasy rozčesat kartáčem? Způsobuje každodenní mytí vlasů jejich vypadávání? Může se nanášet kondicionér také na vlasovou pokožku? Nabízíme vám 10 tipů, jak správně pečovat o vaše vlasy.

Vlasy si myjeme minimálně jednou nebo dvakrát týdně, a když se rozhodneme do nich investovat více času, naneseme si na ně masku. Ale koneckonců, stejně jako čištění zubů, mytí vlasů je také druh rituálu, jednoduchá činnost, o které příliš mnoho nepřemýšlíme. Měli bychom vědět, že správné mytí vlasů má vlasy a vlasovou pokožku vyčistit od mastnoty a nahromaděné špíny, má je provonět a dodat jim krásný vzhled. Člověk, který má krásné a upravené vlasy působí zdravým a zářivým dojmem. Obecně platí, že při mytí vlasů masírujeme pokožku hlavy a také vlasy samotné (pozor – kondicionér se nenanáší na vlasovou pokožku, pouze na vlasy). Je však také důležité vybrat si správný způsob péče a přípravky podle konkrétního druhu vlasů.

myti vlasu kosmetika z mrtveho more

Zdroj: Pinterest

10 rad a tipů pro krásné a zdravé vlasy:

1. Máte mastné vlasy? Doporučujeme šampon nanést na suché vlasy a napěnit. Po napěnění vlasy umyjte a poté šampon naneste ještě jednou – tak jako obvykle.
2. Pouze na konečky: kondicionér jemně vmasírujte pouze na konečky vlasů. Zbylé malé množství kondicionéru, který vám zůstal na rukou po masáži konečků, naneste bříšky prstů směrem k vlasové pokožce.
3. Vlažná voda: vlasy si nemyjte ani horkou ani studenou vodou, ale použe vlažnou vodou, aby nedošlo k poškození vlasové pokožky.
4. Fénujete si vlasy? Před použitím fénu si vlasy (ne vlasovou pokožku) opláchněte velmi studenou vodou, aby vám poté neelektrizovaly vlasy. Měli byste také použít na vlasové konečky sérum, které jim poskytne potřebnou výživu.
5. Masáž vlasové pokožky: masáž pokožky hlavy se doporučuje alespoň jednou týdně. Masáž vede ke stimulaci krevního oběhu v malých cévkách na hlavě, odstraňuje odumřelé buňky a důkladně vlasy čistí. Díky tomu jsou poté zdravé a lesklé.
6. Barvíte si vlasy? Vybírejte si výrobky, které jsou určeny pro barvené vlasy (aby se zabránilo vyblednutí barvy) a místo kondicionéru používejte masku na vlasy.
7. Máte blond vlasy? Blond vlasy mají tendenci být suché, proto používejte přípravky určené na světlé vlasy.
8. Může se používat sprchový gel místo šamponu? Rozhodně ne. Použití sprchového gelu může vysušit vlasovou pokožku a způsobit tak lupy. PH šamponu je odlišné od pH sprchového gelu.
9. Vypadávání vlasů: každodenní mytí vlasů v žádném případě nezpůsobuje jejich vypadávání!
10. Můžu si po umytí vlasy hned rozčesat? Rozčesání vlasů se doporučuje ihned po umytí, kdy jsou vlasy ještě mokré, abyste mohli uvolnit případné chomáče vlasů a zabránit vzniku nových.

Jsme velice rádi, že vám můžeme nabídnout vlasovou kosmetiku KESEM. Mrtvé moře má velmi blahodárné účinky na vlasy a vlasovou pokožku. Mnoho našich zákazníků a kadeřnic, které s námi spolupracují, si naši vlasovou kosmetikou nemohou vynachválit. Naše výrobky pomohly lidem, kterým vlasy vypadávaly (po hormonálních změnách, po chemoterapii, při nemoci, atd.) a také těm, kteří je měli velmi mastné anebo velmi suché a lámavé. Náš bahenní šampon dokonce vyléčil několika zákazníkům lupénku a strupy ve vlasech. Naprostá většina uživatelů naší vlasové kosmetiky si velmi chválí to, že je konečně nesvědí pokožka hlavy po umytí vlasů.

Který výrobek přírodní kosmetiky z Mrtvého moře KESEM je pro Vás nejvhodnější?

bahenni sampon kosmetika kesem

Krém na vlasy s jojobovým olejem

Vlasový kondicionér s Aloe vera

Bahenní šampon 


Chcete se podívat k Mrtvému moři? Víte, na co si dát pozor? Přečtěte si náš článek :)