DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

JAK SKLADOVAT KOSMETIKU

Nejen potraviny, ale i kosmetika se postupem času a nepříjemných vlivů okolí kazí a stává se tak nepoužitelnou. Pro zachování trvanlivosti kosmetiky je nesmírně důležité znát zásady jejího skladování.

skladovani kosmetiky kesem

Na obalech všech našich produktů najdete datum expirace. Špatné skladování nebo překročení trvanlivosti produktu se projeví výraznou změnou vůně, konzistence nebo barvy. V tomto případě už výrobek rozhodně nepoužívejte, mohli byste si přivodit alergickou reakci nebo ekzém.

ČEMU SE VYVAROVAT?
Největšími nepřáteli kosmetiky jsou vlhko, světlo a teplo. Není proto vhodné skladovat ji ve vlhkém a teplém prostředí koupelen, kde dochází k rychlému množení bakterií a častým změnám teplot. Většině výrobků vyhovuje tmavé, suché místo s konstantní teplotou mezi 10 – 25 stupni Celsia. Některé choulostivější výrobky, jako jsou pleťová séra nebo přípravky na akné, je vhodnější udržovat ve stálé teplotě kolem 12 stupňů.

DŮLEŽITÉ ZÁSADY

  • Pokud zůstane složení kosmetiky déle na vzduchu, může se stát, že zoxiduje. Nezapomínejte tedy krémy vždy pečlivě zavírat.
 
  • Při aplikaci pomocí prstů se do krému přenáší mikroby a bakterie. Vždy si nejprve umyjte ruce nebo ideálně použijte dřevěnou špachtli
 
  • Nenechávejte kosmetiku na přímém slunečním svitu nebo poblíž topení, také umělé osvětlení jí může škodit. Používejte tedy raději uzavíratelné skříňky, které brání přístupu světla, než poličky.