DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Pleťové tonikum? Proč byste ho měli zařadit do své péče

Pleťové tonikum je důležitým krokem v péči o pleť. Pomáhá vyrovnat pH pokožky, dočistit ji a připravit na další péči. Zároveň pomáhá hydratovat, regenerovat a vytváří ochranný filtr. Je vyrobeno na bázi vody, proto osvěžuje a dodává pleti potřebné tekutiny. Navíc pomáhá pleti lépe se zotavovat a odolávat škodlivým vlivům.


Co je pleťové tonikum a proč je důležité

Pleťové tonikum je důležitým krokem v péči o pleť. Pomáhá vyrovnat pH pokožky, dočistit ji a připravit na další péči. Při výběru tonika je důležité zohlednit typ vaší pleti. Na trhu jsou dostupná tonika pro všechny typy pleti, od suché po mastnou. 

Správné tonikum pomůže regulovat tvorbu mazu, odstranit nečistoty a ucpané póry, a také zmírnit unavený vzhled pleti. Tonikum také zvyšuje účinnost dalších přípravků
.

Důležitost pleťového tonika může být užitečné pro následující účely:

  • Sjednocení pH pleti. Čističe pleti mohou mít tendenci pleť vysušovat a měnit její pH. Tonikum pomáhá obnovit pH pleti na zdravou úroveň.
  • Odstraňování zbytků čističe. Tonikum může pomoci odstranit z pleti i ty nejjemnější zbytky čističe, které by mohly ucpávat póry.
  • Sjednocování tónu pleti. Některé tonika obsahují látky, které pomáhají sjednotit tón pleti, například kyselinu salicylovou nebo kyselinu glykolovou.
  • Zklidnění pleti. Tonikum může pomoci zklidnit podrážděnou nebo citlivou pleť.

tonikum blog 

Jak správně používat pleťové tonikum

Pleť důkladně odličte obvyklým způsobem. Poté ji umyjte šetrným mycím přípravkem. Nakonec naneste tonikum, které navrátí pokožce přirozené pH, odstraní zbylé nečistoty a dodá hydrataci.

Tonikum se používá ráno i večer, po odlíčení a umytí pleti. Aplikace pleťového tonika může být vatovým tamponkem nebo prsty. Ráno tonikum připraví pleť na další péči a podpoří výdrž make-upu. Večer stáhne póry, utlumí akné a zmírní podráždění. Tonikum neoplachujte, nechte ho působit.

Pleťová péče s tonikem může být využita každý den. Je to bezpečné a může pomoci zlepšit stav vaší pleti.


Výběr správného tonika podle typu pleti

Při výběru tonika je důležité zohlednit typ pleti.

  • Pro problematickou pleť je vhodné tonikum na akné, které pomáhá regulovat tvorbu mazu a odstraňovat nečistoty.
  • Suchá pleť potřebuje tonikum bez alkoholu, který ji vysušuje.
  • Citlivá pleť vyžaduje tonikum z řad dermokosmetiky, které je šetrné a nedráždí.
  • Mastná pleť potřebuje tonikum, které pomáhá regulovat tvorbu mazu a redukuje lesk.


Naše pleťové tonikum KESEM s kyselinou hyaluronovou


Tato obličejová voda pleť čistí a poskytuje jí okamžitý pocit omlazení. Díky kyselině hyaluronové je pleť hydratovaná a vyživená. Tonikum také obsahuje heřmánek, aloe vera, vitamin A, elastin a aktivní minerály z Mrtvého moře. 
Pleťové tonikum je navíc vodné pro všechny typy pleti.

pletove tonikum s kyselinou hyaluronovou kosmetika kesemPleťové tonikum s kyselinou hyaluronovou

JAK TONIKUM POMÁHÁ

Po použití tohoto pleťového tonika je pokožka rozjasněná a má matný vzhled. Pleťová voda udržuje rovnováhu pH, pomáhá při zúžení pórů, odstraňuje odumřelé kožní buňky a tím umožňuje hydratačním přípravkům působit efektivněji.

Použití: Aplikujte ráno a večer na odlíčenou/vyčištěnou pleť. Krouživými pohyby pleť ošetřete vatovými tamponky s tonikem. Poté naneste hydratační krém. Použití tonika je také vhodné pro osvěžení pleti po použití peelingu nebo pleťové masky.


Správné používání tonika je důležitou součástí péče o pleť. Tonikum pomáhá udržet pleť zdravou a krásnou.