DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Jak zmenšit rozšířené póry a zlepšit vzhled pokožky

Póry jsou náš přítel i nepřítel jsou přirozenou součástí naší pokožky. Slouží k vylučování potu a kožního mazu, který chrání pokožku před vysušením. Pokud se však póry zvětší, mohou být naší pokožce na obtížPoznejte níže příčiny rozšířených pórů a zjistěte, jak je zmenšit, abyste měli zdravou pleť, která vypadá mladě a svěže.


Co jsou rozšířené póry a jak ovlivňují vzhled pokožky

Jedná se o póry, které jsou větší než ty obvyklé. Mohou se objevit na tváři, nose a čele. Rozšířené póry mohou být způsobeny několika faktory:

  • Genetika: Rozšířené póry mohou být dědičné. Pokud má váš rodič nebo sourozenec rozšířené póry, je pravděpodobné, že je budete mít také.
  • Věk: Rozšířené póry jsou častější u lidí ve středním a pokročilém věku. To je proto, že pokožka s věkem ztrácí svou elasticitu a pružnost.
  • Hormonální změny: Hormonální změny, jako je těhotenství, menopauza a užívání hormonální antikoncepce, mohou také způsobit rozšířené póry.
  • Nečistoty: Nečistoty které se nám usadí během dne na pleti mohou způsobit ucpané a rozšířené póry.
  • Nezdravá strava: Nezdravá strava, která je bohatá na cukry a tuky, může také způsobovat rozšíření pórů.
  • Nesprávná péče o pleť: Stává se to při nadměrném používání peelingů a čisticích prostředků.

 

Rozšířené póry mohou vaší pleti dodávat matný vzhled. Mohou způsobit, že pokožka bude vypadat hrubší a nerovnější. Zejména pokud jsou póry ucpané nečistotami, bakteriemi, mazem nebo odumřelými kožními buňkami. U dospívajících a dospělých se sklonem k akné se mohou otevřené póry ucpávat a měnit se v černé nebo bílé tečky. Stárnoucí pleť, která obsahuje méně kolagenu, může mít také větší otevřené póry.

Jak zmenšit rozšířené póry

Pokud máte rozšířené póry, můžete udělat několik věcí, abyste je zmírnili. Tipy pro zmenšení pórů:

  • Pravidelně čistění pleti: Čištěním pleti dvakrát denně odstraníte nečistoty a olej, které mohou ucpávat póry.
  • Používejte exfoliační přípravky: Exfoliační přípravky pomáhají odstranit odumřelé kožní buňky, které mohou ucpávat póry.
  • Používejte produkty, které regulují produkci oleje: Produkty, které obsahují kyselinu salicylovou, benzoylperoxid nebo retinol, pomáhají regulovat produkci oleje a snižují velikost pórů.
  • Používejte ochranu proti slunci: Slunce může poškodit pokožku a zhoršit vzhled rozšířených pórů.
  • Pij dostatek vody: Pití dostatku vody pomáhá udržovat pokožku hydratovanou a pomáhá snižovat velikost pórů.

Pokud máte rozšířené póry, které jsou znepokojivé, můžete se poradit s dermatologem. Dermatolog vám může doporučit další možnosti léčby, jako je laserové ošetření nebo chemický peeling.

Existují profesionální metody pro zmenšení pórů. Mezi ně patří:

  • Dermabraze: Jedná se o proces, při kterém se používá abrazivní nástroj k odstranění tenké vrstvy pokožky. To může pomoci zúžit póry a zlepšit texturu pokožky.
  • Peeling: Je to metoda při které se na pokožku aplikuje chemický roztok, který pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky. To může pomoci zúžit póry a zlepšit vzhled pokožky.
  • Laserové ošetření: Laser může pomoci zúžit póry a zlepšit vzhled pokožky. Laserové záření pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky a stimulovat produkci kolagenu.

 

Existuje mnoho kosmetických produktů, které mohou pomoci zmenšit póry a zlepšit texturu pokožky. Mezi nejběžnější patří:

  • Čistící produkty: Produkty které obsahují kyselinu salicylovou nebo benzoylperoxid, mohou pomoci odstranit nečistoty a olej, které mohou ucpávat póry.
  • Tonika: Produkty, které obsahují alkohol, mohou pomoci odstranit nečistoty a olej z povrchu pokožky a zúžit póry.
  • Exfoliační produkty: Jedná se o produkty, které obsahují jemné abrazivní částice, mohou pomoci odstranit odumřelé kožní buňky, které mohou ucpávat póry.
  • Masky: Masky obsahující jíl nebo kaolin, mohou pomoci absorbovat olej a nečistoty z pokožky a zúžit póry.
  • Krémy: Krémy, které obsahují kyselinu hyaluronovou nebo ceramidy, mohou pomoci udržet pokožku hydratovanou a zúžit póry.

 

Je důležité poznamenat, že žádný kosmetický produkt nemůže úplně odstranit póry. Produkty však mohou pomoci jejich zmenšení a zlepšit vzhled pokožky.

Produkty KESEM pro zmenšení pórů a zlepšení vzhledu pokožky

Bahenní mýdlo s minerály z Mrtvého moře pomáhá předejít vzniku akné, nadměrného pocení, oparů. Při používání pleť důkladně vyčistí (i kožní póry) a zanechává pleť jemnou a hebkou. Stačí pleť namydlit, nechat dvě minutky působit a po té opláchnout vodou. 

bahenni mydlo kosmetika kesem

Čistící pleťový gel na akné hloubkově čistí pleť i hluboko v pórechOdstraňuje mastnotu a nečistoty, které se usazují na pleti.

cistici pletovy gel na akne kosmetika kesem

Pleťové tonikum s kyselinou hyaluronovou krásně uzavře póry. Díky kyselině hyaluronové pleť hydratuje. O zklidnění pleti se postará aloe vera, heřmánek a ostatní vitamíny, které vám krásně vyčistí pleť.

edited_lifestyle-2

Čistící pleťový gel MAYANNE jemně čistí pokožku, obnovuje její přirozenou vodní rovnováhu a zanechává ji hydratovanou. Gel krásně vyčistí i usazený make-up v pórech a nezanechává mastné stopy.

prirodni cistici gel herbs of kedem

Pleťové sérum MESHI obnovuje pokožkupodporuje regeneraci buněk. Intenzivně vyživujehydratuje a pomáhá obnovit kožní ochrannou bariéru proti dehydrataci. Snižuje oxidační stressjednocuje tón pleti a zpomaluje stárnutí. Díky spoustě účinkům se dokáže přizpůsobit každému typu pleti.

pletove serum meshi herbs of kedem

Čistící bahenní maska účinně čistí pleťstahuje póryodstraňuje přebytečnou mastnotu a zbytky make-upu. Na začátku je potřeba používat bahenní masku pravidelně a častěji (klidně 4x týdně). Pleť se krásně a hlavně dlouhodobě vyčistí. Může se používat na celý obličej a nebo na jednotlivé pupínky před spaním. Jelikož odstraňuje přebytečnou mastnotu, pomáhá zabraňovat vzniku akné

cistici bahenni maska kosmetika z mrtveho more

Denní krém s kaviárem a kyselinou hyaluronovou hydratuje pleť a vyplňuje jemné obličejové vrásky. Výtažky z kaviáru obsažené v tomto krému slouží jako prevence proti ochablé kůži. Při pravidelném používání bude Vaše pleť pevná, vyživená a hebká.

denni s kaviarem

Noční krém s kaviárem a kyselinou hyaluronovou podporuje pevnost pokožky, pomáhá předcházet vráskám a vyhlazuje pokožku. Krém obsahuje kyselinu hyaluronovou, která udržuje pleť hydratovanou a tím přispívá k vypnutí a pružnosti pokožky. Výtažky z kaviáru působí proti vráskám. Je složen z vysoce aktivních a penetrujících složek a proto poskytuje mnohočetné ošetření pleti proti stárnutí.

nocni krem s kaviarem a kyselinou hyaluronovou kosmetika kesem