DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Jak pečovat o pleť na podzim?

S příchodem podzimu se mění i podmínky pro péči o pleť. Počasí je chladnější a sychravější, což může vést k suchosti a podráždění pokožky. Navíc se zkracují dny a slunce slábne, což může vést ke snížení produkce melaninu a následně k vzniku pigmentových skvrn.


Základní péče o pleť na podzim by měla zahrnovat následující:

  • Čištění: První krok je vždy důkladné vyčištění pleti. Po létě je pleť často zanesená nečistoty, prachem a smogovými částicemi. Tyto nečistoty mohou způsobovat záněty a ucpávat póry. Proto je důležité pleť pravidelně čistit, ideálně dvakrát denně ráno a večer, aby se zbavila nečistot, odumřelých buněk a make-upu. Pro podzimní péči o pleť je vhodné použít hydratační čisticí přípravek, který pokožku zbytečně nevysušuje.
     
  • Hydratace: Pleť je třeba hydratovat zevnitř i zvenčí. Chladné a sychravé podzimní počasí pleť vysušuje. Proto je důležité ji dostatečně hydratovat. K tomu můžete použít hydratační krém, sérum nebo masku. Vybírejte přípravky, které jsou vhodné pro váš typ pleti. Pitný režim by měl být dostatečný, alespoň 2 litry vody denně. Zvenčí je třeba používat hydratační krémy a séra, která pleti dodají potřebnou vláhu.

 

  • Ochrana před UV zářením: I na podzim je důležité chránit pleť před slunečním zářením. Sluneční paprsky mohou i v tomto období způsobit spálení, pigmentové skvrny a předčasné stárnutí pleti. Proto vždy používejte krém s ochranným faktorem (SPF). V naší nabídce máme hned několik krémů obsahujících SPF. Všechny tyto krémy obsahují SPF 20, což znamená, že odráží až 95 % paprsků ultrafialového záření.

Podzimní krém_1 

Další tipy pro podzimní péči o pleť:

Na podzim je pleť náchylnější k poškození. Proto je dobré ji podpořit v regeneraci. K tomu můžete použít séra s obsahem antioxidantů, které pomáhají chránit pleť před volnými radikály. Péče o pleť zevnitř je stejně důležitá jako péče zevně. Dostatečný pitný režim a zdravá strava pomáhají udržovat pleť zdravou a svěží.

  • Používejte peeling: Pravidelný peeling pomáhá odstranit odumřelé buňky a obnovit přirozený jas pleti.
  • Vyzkoušejte sérum: Sérum je koncentrovaný přípravek, který pleti dodá potřebné látky pro její regeneraci a obnovu.
  • Nepodceňujte oční okolí: Oční okolí je velmi jemné a náchylné k vráskám. Proto je důležité používat speciální oční krém nebo sérum.
  • Používejte ochranné krémy na ruce a nohy: Ruce a nohy jsou často vystaveny chladu a větru, což může vést k jejich vysušení a popraskání. Proto je důležité používat ochranné krémy, které pokožku hydratují a chrání.

 

Zde je několik konkrétních tipů na podzimní péči o pleť:

  • Vyměňte letní krém za hutnější krém s obsahem hydratačních látek.
  • Používejte hydratační sérum, které pleti dodá extra dávku hydratace.
  • Dopřejte pleti hydratační masku dvakrát týdně.
  • Nepodceňujte ochranu před sluncem.
  • Do jídelníčku zařaďte potraviny bohaté na vitaminy a minerály, které jsou důležité pro zdravou pleť.

 

Naše doporučení produktů KESEM pro podzimní péči o pleť:

a) čištění: Pleť je vhodné čistit dvakrát denně, ráno a večer. Ráno odstraníme nečistoty a pot, které se na pleti nahromadily během noci. Večer odstraníme make-up, nečistoty a pot z celého dne.

Exfoliační gel s 24K zlatem
edited-11

Exfoliační gel odstraňuje odumřelé buňky a hloubkově čistí pleťOdstraňuje přebytečný maz a všechny další nečistoty. Tím se pleť viditelně rozjasní a zjemní strukturu pleti. Zlato zvyšuje účinnost jednotlivých složek na pokožku, proto je vnímáno jako účinnou složkou v péči o vrásky.


Jílová pleťová maska
edited-2

Jílová maska čistí pleť hluboko do pórůOdstraňuje mastnotu a nečistoty.  Zanechává pleť hebkouzdravou a rozjasněnou. Proč zrovna jíl? Pro své absorpční schopnost, antibakteriální účinky a podporu prokrvení pokožky.

b) použití sér: Pleťové sérum je velmi koncentrovaný pečující přípravek, který obsahuje až 7x více pečujících látek než v pleťových krémech. Séra se používají jako doplněk k tomu, abychom dodali pleti rychle a intenzivně potřebné látky v koncentrovanější podobě. Jsou velmi lehká a rychle se vstřebávají. 

Liftingové a zpevňující hedvábné sérum
edited-9

Díky Liftingovému séru uvidíte na své pleti okamžité výsledky s dlouhodobými účinky. Vaše pleť bude po jeho použití vypnutá a hedvábně hladká. Hedvábné sérum není mastné a proto na něm drží make-up velmi dlouho.

Liftingové oční sérum
edited-10

Sérum poskytne okamžitou hydrataci, která je důležitá při prevenci vrásek. Vyplní pokožku a sníží výskyt otoků, jemných linek a vrásek. Zároveň je sérum jemné a citlivé k pokožce i očím.

Noční sérum se zlatem a perlami
edited-8

I přes noc je potřeba pleť vyživovat a dávat jí co potřebuje. Sérum je vhodné pro pleť, která může mít nějaké vrásky a chce zpomalit proces stárnutí. Kolagen a elastin jsou látky, které zvyšují pružnost a vypínají pleť. Sérum vyživí pokožku, snižuje výskyt jemných linek a vrásek.

c) změna krému: Pleťové krémy je vhodné měnit v různém ročním období, protože se v průběhu roku mění i potřeby pleti. V létě je pleť vystavována vyšším teplotám, slunečním paprskům a vlhkosti. V zimě je pleť vystavována chladnému vzduchu, větru a mrazu.

Denní krém s kaviárem a kyselinou hyaluronovou denni s kaviarem

Hydratuje pleť a vyplňuje jemné obličejové vrásky. Výtažky z kaviáru obsažené v tomto krému slouží jako prevence proti ochablé kůži. Při pravidelném používání bude Vaše pleť pevná, vyživená a hebká.

Noční krém s kaviárem a kyselinou hyaluronovounocni krem s kaviarem a kyselinou hyaluronovou kosmetika kesem

Podporuje pevnost pokožky, pomáhá předcházet vráskám a vyhlazuje pokožku. Krém obsahuje kyselinu hyaluronovou, která udržuje pleť hydratovanou a tím přispívá k vypnutí a pružnosti pokožky. Výtažky z kaviáru působí proti vráskám. Je složen z vysoce aktivních a penetrujících složek a proto poskytuje mnohočetné ošetření pleti proti stárnutí.


S přizpůsobením péče o pleť, změnám počasí a dostatečnou péčí zevnitř i zvenčí můžete udržet svou pleť zdravou a svěží po celý rok.