DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Exfoliace pleti: proč je důležitá a jak ji provádět

Exfoliace pleti je proces odstraňování odumřelých kožních buněk. Tyto buňky se přirozeně odlupují z povrchu pokožky, ale s přibývajícím věkem se tento proces zpomaluje. Pravidelná exfoliace pomáhá odstranit odumřelé buňky a uvolnit místo pro tvorbu nových.


Výhody exfoliace pleti

Exfoliace pleti přináší řadu výhod:

  • Zlepšuje vzhled pleti: Exfoliace pomáhá vyhladit texturu pleti, zbavit ji odumřelých buněk a šupin, a tím ji opticky rozjasnit.

  • Zlepšuje vstřebávání hydratačních přípravků: Exfoliace pomáhá otevřít póry a tím zlepšuje vstřebávání hydratačních přípravků a sér.

  • Pomáhají předcházet ucpávání pórů: Odstranění odumřelých buněk pomáhá zabránit ucpávání pórů, což může vést k tvorbě akné.

  • Může pomoci zpomalit proces stárnutí: Exfoliace může pomoci stimulovat tvorbu nových kožních buněk, což může pomoci zpomalit proces stárnutí.

Dva hlavní typy exfoliace pleti:

Mechanická exfoliace

Mechanická exfoliace používá drobné částice k odstranění odumřelých kožních buněk. Částice mohou být přírodní, jako například zrnka kávy nebo ovesných vloček, nebo syntetické, jako například polyethylenové mikročástice.

Chemická exfoliace

Chemická exfoliace využívá kyseliny k rozpuštění odumřelých kožních buněk. Mezi nejčastěji používané kyseliny patří kyselina glykolová, kyselina mléčná a kyselina mandlová.

Jak často provádět exfoliaci pleti?

Četnost exfoliace pleti závisí na typu pleti a na tom, jaká je její potřeba. Obecně platí, že osoby s normální až suchou pletí by měly exfoliaci provádět 1-2krát týdně. Osoby s mastnou nebo aknózní pletí mohou exfoliaci provádět až 3krát týdně.

Před exfoliací je důležité pleť důkladně očistit. Poté naneste exfoliační přípravek na navlhčenou pleť a jemně ho masírujte po dobu 2-3 minut. Nakonec pleť opláchněte vlažnou vodou a naneste hydratační přípravek.

Tipy pro bezpečnou exfoliaci

  • Pokud máte citlivou pleť, začněte s jemným peelingem a postupně zvyšte intenzitu exfoliace.
  • Pokud máte akné, vybírejte exfoliační přípravky, které jsou speciálně určeny pro problematickou pleť.
  • Vyhněte se exfoliaci pleti, pokud máte otevřené rány nebo záněty.

 

KESEM produkty vhodné pro exfoliaci pleti

Exfoliační gel s 24K zlatem 

exfoliacni gel kosmetika kesem

Odstraňuje odumřelé buňky a hloubkově čistí pleťOdstraňuje přebytečný maz a všechny další nečistoty. Tím se pleť viditelně rozjasní a zjemní strukturu pleti. Zlato zvyšuje účinnost jednotlivých složek na pokožku, proto je vnímáno jako účinnou složkou v péči o vrásky. 

Jílová pleťová maska

edited-2

Jílová maska je vhodná na problematickou pleťčistí ji hluboko do pórůOdstraňuje mastnotu a nečistoty. Zanechává pleť hebkouzdravou a rozjasněnou. Proč zrovna jíl? Pro své absorpční schopnost, antibakteriální účinky a podporu prokrvení pokožky.

Pleťová peelingová maska TISHREI

pletova peelingova maska tishrei kedem

Maska hloubkově čistí pleť a obnovuje ji. Má omlazující účinky a podporuje produkci kolagenu. Díky peelingovým částečkám odstraňuje odumřelé buňky a mastnotu z pleti. Pleť je po použití jemná a hydratovaná.


Exfoliace pleti je důležitou součástí péče o pleť. Pravidelná exfoliace pomáhá udržovat pleť zdravou a svěží.