DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Tělové máslo vs. Jiné produkty na tělo: Rozdíly a jak vybrat to pravé

Hydratace je pro zdravou a krásnou pokožku klíčová. Na trhu existuje mnoho produktů, které slibují hydrataci, ale jak se v nich vyznat? V tomto článku se zaměříme na tělová másla a porovnáme je s jinými produkty na tělo, jako jsou mléka, krémy a oleje.


Hlavní rozdíly:

Konzistence: Tělové máslo je hutnější než mléko, krém či olej. Je to dáno jeho obsahem tuků, které mu dodávají bohatou a krémovou texturu.

Hydratace: Tělové máslo má vysokou hydratační schopnost. Vytváří na pokožce ochrannou bariéru, která zabraňuje ztrátě vlhkosti. Díky tomu je ideální pro suchou a popraskanou pokožku.

Vstřebávání: Tělové máslo se vstřebává pomaleji než mléko či krém. Je to proto, že obsahuje více tuků. Pokud máte rádi rychlé vstřebávání, zvolte jiný produkt.

Vhodné pro: Tělové máslo je vhodné pro suchou pokožku celého těla. Může se používat i na lokty, kolena a paty, které jsou náchylné k vysušování.

Není vhodné pro: Tělové máslo není vhodné pro mastnou pokožku. Mohlo by ji ucpávat a způsobovat akné. V tomto případě zvolte lehčí produkt, jako je mléko či gel.

Srovnání s jinými produkty:

Tělové mléko: Má lehkou konzistenci a rychle se vstřebává. Vhodný pro normální a mastnou pokožku.

Tělový krém: Má hutnější konzistenci než mléko, ale stále se poměrně snadno vstřebává. Vhodný pro normální a suchou pokožku.

Tělový olej: Má nejlehčí konzistenci ze všech produktů. Rychle se vstřebává a nezanechává mastný film. Vhodný pro všechny typy pleti.

Tipy pro výběr:

  • Zohledněte typ své pokožky.
  • Zamyslete se nad tím, jakou konzistenci preferujete.
  • Vyberte si produkt s kvalitním složením.
  • V zimě sázejte na hutnější produkty, v létě na lehčí.
  • Nebojte se experimentovat a najít produkt, který vám nejvíce vyhovuje.

 

Tělová másla KESEM

V čem je rozdíl oproti běžným tělovým krémům? V lepší hydrataci. Tato máslíčka se krásně vstřebávají do pokožky, a proto lépe hydratují. Takové máslo mošus používají lupénkáři, ekzémkáři i malá miminka. Díky jeho složení je jemné k pokožce, a proto je nejvíce žádaným.

Použití: Po koupeli, případně po použití Aromatického tělového peelingu se solí z Mrtvého moře, naneste krém na celé tělo až do úplného vstřebání. Určeno pro každodenní použití.

Luxusní tělové máslo mošus

edited-12

Máslo mošus je jedním z našich vlastních produktů značky KESEM. Toto unikátní a vysoce efektivní tělové máslo bylo vyvinuto pro omlazení a hydrataci pokožky. Máslo poskytuje kompletní výživu pro kůži, zlepšuje a zpevňuje její strukturu a je také účinný při ošetření suché pokožky. Tento unikátní výrobek zanechává pokožku pevnou a pružnou s okouzlujícím aroma. Obsahuje bambucké máslo, mastné kyseliny omega 3 a 6, rakytník, pupalkový olej, výtažky z aloe vera a zelený čaj.


Luxusní tělové máslo růže

edited-2

Tělové máslo je díky svému složení vhodné i na citlivou a suchou pokožku.  Pokožka je po jeho pravidelném používání pružnější a hydratovaná.

Luxusní tělové máslo levandule, vanilka a pačuli

edited-3
Tělové máslo hydratuje a vyživuje pokožku. Zanechává ji hydratovanou, jemnou a s okouzlujícím aroma. Máslo je vhodné i na ošetření suché pokožky. Obsahuje minerály z Mrtvého moře, bambucké máslo, výtažky z Aloe vera a panthenol. Bez parabenů.


Luxusní tělové máslo jasmín


edited-4

Mazat se tímto máslíčkem je prostě potěšení, které vás nikdy neomrzí. Už jen ta krásná vůně. Po namazání bude vaše pokožka krásně hebká a hydratovaná. Tohle máslo nedáte z ruky a je vhodné pro všechny typy pokožky.


Tělové máslo je skvělým produktem pro hydrataci suché a popraskané pokožky. Pokud máte mastnou pleť, zvolte raději lehčí produkt. Na trhu existuje mnoho produktů, proto si určitě vyberete ten pravý pro vás.