DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

VLASY S LUPY

V dnešním článků se budeme věnovat vlasům a péči o ně. Konkrétně si povíme o pokožce s lupy a poradím Vám, jak proti nim bojovat.


Nejprve si ale řekneme, co lupy vlastně jsou. Jedná se o nadměrné množství odumřelých částí kůže, které se odlupují od pokožky hlavy a částečně zůstává ve vlasech a ramenou. Existují dva typy, a to lupy suché a mastné. Suché méně svědí, více se odlupují od pokožky hlavy a zůstávají na oblečení. Naopak mastné lupy se od pokožky hlavy odlupují méně a více svědí.

PŘÍČINA TVORBY LUPŮ

Příčin tvory lupů může být hned několik. Mezi časté příčiny patří špatná volba vlasové kosmetiky, která pokožku hlavy vysušuje, popřípadě špatné opláchnutí vlasových přípravků. Jak se říká, vše začíná uvnitř a platí to také zde. Lupy mohou být způsobeny také špatným jídelníčkem a chybějícími vitamíny. V neposlední řadě se lupy často objevují spolu se stresem a psychickým vypětím. Lupy jsou často spojené tako s kožními onemocněními jako je ekzém či lupénka.


Z NAŠICH PRODUKTŮ DOPORUČUJEME 

Produkt, který můžeme určitě doporučit je bahenní šampón. Ten obsahuje nejen minerály z Mrtvého moře, ale také bahno, které má blahodárné účinky na kožní onemocnění. Odstraňuje nečistotu a mastnotu z pokožky hlavy a pomáhá při vypadávání vlasů. Obsahuje také rozmarýn, který zabraňuje výskytu lupů.

bahenni sampon kosmetika kesem


K bahennímu šampónu doporučujeme používat také nějaký hydratační produkt, aby Vaše konečky nebyly vysušené. V nabídce máme Vlasový kondicionér s aloe vera nebo Krém na vlasy s jojobovým olejem, který zajišťuje lesk a hebkost

krem na vlasy s jojobovym olejem kosmetika kesem


Pokud Vás zrovna netrápí lupy, ale například nepříjemné vypadávání vlasů, můžete navštívit náš článek zaměřený na tuto problematiku zde