DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

TOP 5 knih, které mě inspirují

JAKÉ KNIHY RÁDA ČTEŠ? KTERÉ PATŘÍ MEZI TVÉ TOP TITULY? 

Čtení je můj velký koníček. V posledních letech nejraději čtu knihy o osobním rozvoji, o podnikání a o výchově dětí. I když teď s malými dětmi moc času nazbyt nemám, snažím se číst, kdy můžu. Třeba při kojení mého půlročního miminka. V knihách čerpám velkou inspiraci pro svůj život a své podnikání. Snažím se číst, co nejvíce to jde. A knihy, které mě zaujaly a ovlivnily v životě nejvíce?

Kosmetika HB z Mrtvého moře majitelka Petra Uzan


1. Síla pozitivního myšlení, Norman Vincent Peale 

Na tuto knihu jsem narazila v knihkupectví v době, kdy jsem byla psychicky na dně, protože jsem zažívala od kolegů z práce mobing (šikana na pracovišti). Bylo to naštěstí dávno předtím než jsem začala podnikat. Zažívala jsem tak tvrdou šikanu, že jsem začala mít depresivní stavy a měla jsem sebevědomí na bodu mrazu. Už jsem nebyla ani schopna radovat se ze života. Tato kniha mě vytáhla z depresí a pomohla mi odpustit. Pokud zažíváte na svém pracovišti mobing, ihned odejděte a vyhledejte odbornou pomoc. V takovém zaměstnání nezůstávejte!


2. Jak myslí milionáři, T. Harv Eker

Tato kniha s titulem, který se mi moc nezdál, byla pro mě velmi zásadní. Pravidelně se k ní vracím. A je jedno, jestli podnikáte nebo ne, anebo jestli chcete nebo nechcete být milionář. V knize naleznete hlubokou životní moudrost.


3. Zbavte se nepořádku s feng-šuej, Karen Kingston

Když tuto knihu začnete číst, připravte se na to, že ihned začnete vyhazovat nepotřebné věci a uděláte si pořádek jak doma, tak i ve svém životě. Kniha vás nakopne takovým způsobem, že vás třídění věcí a uklízení bude nesmírně bavit. Je úžasná.


4. AHA! Rodičovství – Sourozenci, Laura Markham

Díky této knize jsem pochopila to, jak můžeme pracovat s emocemi svými i našich dětí. Přestala jsem se bát dětského pláče, ale naopak slzy dětí i svoje beru jako cestu, jak vypustit všechny emoce a uvolnit se. Kniha mi otevřela oči a díky ní mohu milovat, chápat a přijímat své děti ještě více než předtím. Pro mě je tato kniha ve výchově mých dětí naprosto zásadní.


5. Jak se zbavit starostí a začít žít, Dale Carnegie

Další z velmi moudrých knih, která vám změní život, myšlení a psychickou pohodu. K této knize se neustále vracím.


Zajímá Vás, proč jsem se rozhodla podnikat? Mého podnikání se týkala první otázka, která tuto pravidelnou rubriku začala :).