DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Jak bojovat proti předčasnému stárnutí pokožky, mladistvý vzhled pokožky

Stárnutí pleti je proces, kterému se bohužel úplně nevyhneme. S přibývajícím věkem pleť postupně ztrácí pevnost, přirozené množství kolagenu a dochází ke zpomalení procesu regenerace buněk. Jako první se objevují jemné mimické vrásky v okolí úst a očí. Mimické vrásky vznikají vlivem intenzivnějšího stahování svalů v těchto místech. Později vznikají výraznější vrásky v důsledku postupného stárnutí kůže a ztráty elasticity.

vrasky spf

Máme pro vás ale dobrou zprávu! Pravidelnou péčí a správnou životosprávou lze projevy stárnutí výrazně zpomalit.


 Faktory přispívající k předčasnému stárnutí pokožky

Předčasné stárnutí pokožky je běžný problém, který může být způsoben genetikou, životním stylem nebo vnějšími faktory.

  • sluneční záření - Nadměrné vystavování slunečnímu záření je jedním z hlavních faktorů předčasného stárnutí pokožky. UVA a UVB záření poškozují kolagen a elastin, které zajišťují právě pevnost a pružnost pokožky.

 

  • kouření - Obsažené látky v cigaretách snižují průtok krve do pokožky a způsobují zúžení krevních cév, což omezuje dodávání kyslíku a živin do buněk pokožky. Kromě vrásek cigarety způsobují i suchou a zašedlou pokožku. 

 

  • alkohol - Nadměrná konzumace alkoholu má negativní dopad i na pokožku. Alkohol dehydratuje tělo, včetně kůže, a může způsobit ztrátu elasticity a suchost. 

 

  • nedostatek spánku - Během spánku dochází k regeneraci a obnově buněk. Nedostatek spánku může vést k unavenému vzhledu pokožky, kruhům pod očima a zvýšenému výskytu vrásek. 

 

  • stres - Vyšší hladina stresových hormonů může způsobit záněty v těle, což může ovlivnit i zdraví a vzhled pokožky. 

 

  • špatné stravování - Nevyvážená strava chudá na živiny, vitamíny a minerály taktéž ovlivňuje i pokožku. Důležitý je především vitamín C a E, zinek a omega-3 mastné kyseliny, které významně podporují tvorbu kolagenu. Bez těchto látek nedochází k dostatečné regeneraci a ochraně pokožky. 

 

  • genetika - Bohužel i genetika hraje určitou roli při předčasnému stárnutí. Někteří lidé mají geneticky vyšší předpoklad k vráskám, ztrátě elasticity nebo skvrnám na pokožce. 

 predcasne starnuti pleti

Jak pečovat o pleť a bojovat proti předčasnému stárnutí

  • SPF krémy a krémy s kolagenem - Jak už jsme psali, sluneční záření je jedním z hlavních faktorů. Proto je důležité každý den používat ochranné krémy s SPF a omezit se nadměrnému vystavování slunci, zejména kolem poledne. Kolagen je látka, která zabraňuje vzniku vrásek, proto je ideální používat krémy s kolagenem.

 

  • zdravá strava - Jíst vyváženou stravu, bohatou na zeleninu, ovoce, zdravé tuky, vitamíny může pomoci udržet pokožku zdravou.

 

  • hydratace - Hydratace pokožky je také velmi důležitým bodem. Hydratační krémy pomáhají udržovat pružnost pokožky a tím se vrásky minimalizují. Kyselina hyaluronová je ideální hydratační složkou. Váže na sebe vodu a dokáže pleť hloubkově hydratovat. Ujistěte se, že pijete dostatek vody, abyste udrželi pokožku hydratovanou i zevnitř.

 

  • ochrana pokožky a čištění pleti - znečištění vzduchu a další toxické látky mohou negativně ovlivnit stav pokožky, a proto používejte čistící produkty, které opravdu nečistoty z pokožky odstraní. Antioxidanty také chrání pokožku, proto je důležité používat produkty i s těmito látkami. V kosmetických produktech se nejčastěji vyskytuje jako antioxidant právě vitamín C a E nebo retinol. 

 

  • dostatek spánku 
  • zmírnění stresu 
  • vyhýbání se kouření a alkoholu

 zdravy zivotni styl

Produkty vhodné pro boj proti předčasnému stárnutí pokožky

Kosmetika KESEM nabízí spoustu produktů, které Vám mohou pomoci v boji proti předčasnému stárnutí. Základem našich produktů jsou minerály z Mrtvého moře a na složení si dáváme opravdu záležet. 

Zde je několik tipů, jaké produkty na vrásky a stárnutí zvolit. 

Produkty s kyselinou hyaluronovou:

Denní krém s kaviárem a kyselinou hyaluronovou

 denni krem s kaviarem a kyselinou hyaluronovou

Noční krém s kaviárem a kyselinou hyaluronovou

nocni krem s kaviarem a kyselinou hyaluronovou kosmetika kesem

Pleťové tonikum s kyselinou hyaluronovou

 pletove tonikum s kyselinou hyaluronovou kosmetika kesem

 

Čištění pleti:

Čistící pleťová pěna

cistici pletova pena kosmetika kesem

Čistící pleťový gel MAYANNE

prirodni cistici gel herbs of kedem

 

Produkty s kolagenem:

Pleťový krém s kolagenem

pletovy krem s kolagenem

Noční krém s kolagenem

nocni krem s kolagenem

Liftingové a zpevňující hedvábné sérum - obsahuje pupečník asijský, který pomáhá produkovat vlastní kolagen v pleti

liftingove serum kosmetika z mrtveho more

Liftingové oční sérum 

liftingove ocni serum kosmetika kesem

 

Produkty s antioxidanty:

Izraelský zázrak

izraelsky zazrak

Denní pleťový krém MORNING DEW

denni pletovy krem kosmetika kedem

 

Tipy a triky pro boj proti předčasnému stárnutí pokožky

Pokud bychom si měli shrnout, co je v boji proti stárnutí nejdůležitější, určitě to je pravidelná péče o pleť. Očekávat, že budeme na pleť několik týdnů zapomínat, a pak si naneseme x produktů naráz a zabráníme tím vráskám, je nesmysl.

Znovu je třeba si zopakovat, že hlavním faktorem je sluneční záření, proto je důležité používat krémy s SPF faktorem a to nejen v létě, ale i v zimě. I když je pod mrakem a slunce přímo nesvítí, UV záření přece jen proniká a působí na naši pokožku. V zimě má pokožka tendence se také vysušovat, proto je ideální volit krémy s hutnějším složením

Pokud máte zároveň i citlivější pleť, používejte hypoalergenní produkty a produkty bez dráždivých látek a parfumace. Více o tomto tématu najdete ZDE

Posledním hlavním bodem je hydratace. Hledejte produkty především s kyselinou hyaluronovou, protože ta je schopná na sebe vázat velké množství vody a hloubkově hydratovat. Udržuje tím naši pleť pevnou a pružnou, a zároveň zajišťuje tvorbu nových kolagenových a elastinových vláken