DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Voda z Mrtvého moře: zázrak pro pleť i zdraví

Voda v Mrtvém moři obsahuje více než 250 různých minerálů, z nichž nejvíce zastoupeny jsou chlorid sodný, chlorid hořečnatý, chlorid draselný a chlorid vápenatý. Tyto minerály mají řadu léčivých účinků, které jsou využívány v kosmetice a v léčebných lázních.


Voda z Mrtvého moře

Voda z Mrtvého moře je velmi slaná, s obsahem soli až 33 %. To je více než 10krát více než v oceánu. Díky vysokému obsahu soli je voda v Mrtvém moři velmi hustá a má vysokou hustotu. To způsobuje, že se lidé v ní snadno vznášejí, aniž by se museli snažit plavat.

Voda z Mrtvého moře je také bohatá na minerály, včetně hořčíku, vápníku, draslíku a sodíku. Tyto minerály mají řadu léčivých účinků:

  • Zklidňuje a regeneruje pokožkuVoda z Mrtvého moře má vysušující účinek, který pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky. To může pomoci zlepšit vzhled suché, podrážděné nebo aknózní pokožky.
  • Pomáhá při léčbě kožních onemocnění.

  • Zmírňuje bolesti kloubů a svalůMinerály vody z Mrtvého moře mohou pomoci snížit zánět v těle. To může být prospěšné pro lidi s revmatoidní artritidou, psoriázou nebo jinými chronickými zánětlivými stavy.

  • Zlepšuje krevní oběhMinerály z Mrtvého moře mohou pomoci zlepšit krevní oběh. To může být prospěšné pro lidi s vysokým krevním tlakem, srdečními chorobami nebo jinými stavy, které ovlivňují krevní oběh.

  • Zpomaluje proces stárnutí pokožky

mrtve more_1

Hlavní minerály v Mrtvém moři

Hořčík – důležitý pro správnou činnost metabolismu, zlepšuje imunitní funkce, zabraňuje vzniku ledvinových kamenů a srdečním nemocem, protože reguluje srdeční rytmus. Pomáhá zlepšovat psychický stav a odbourává únavu. Zpomaluje procesy stárnutí a snižuje přecitlivělost kůže.

Vápník – nejenže má velký význam pro pevnost kostí a zubů, ale má rovněž posilňující účinky na buňky pokožky a celého těla, aktivuje enzymy.

Brom – je skvělou dezinfekcí, pomáhá hojit kožní nemoci (především lupénku), zklidňuje citlivá nervová zakončení v pokožce a reguluje správnou funkci štítné žlázy.

Sodík – důležitý pro udržení osmotického tlaku v buňkách, napomáhá látkové výměně mezi buňkami a umožňuje snáze vylučovat toxické látky.

Draslík - pozitivně ovlivňuje krevní tlak a srdeční rytmus, zlepšuje buněčný metabolismus. Udržuje tělní tekutiny v rovnováze a tím nastavuje optimální úroveň vlhkosti pokožky, omezuje praskání jemných cévek.

mrtve more nadnasi

Účinky vody z Mrtvého moře

Voda z Mrtvého moře má řadu léčivých účinků, které jsou připisovány jejímu vysokému obsahu soli a minerálů. Voda je obecně bezpečná pro použití. Je však důležité si uvědomit, že může být vysušující. Proto je důležité po plavání v Mrtvém moři pokožku hydratovat.

Kromě toho je důležité se vyhnout pití vody z Mrtvého moře. Vysoký obsah soli v této vodě může být pro člověka toxický.

Voda z Mrtvého moře se používá v řadě kosmetických a léčebných výrobků, včetně:

  • Kosmetické produktyVoda z Mrtvého moře se používá v kosmetických produktech, jako jsou pleťové krémy, mléka, peelingy, masky a šampony. Tyto produkty pomáhají hydratovat a zklidnit pokožku, zmírňovat projevy akné a snižovat tvorbu vrásek.
  • Léčebné lázněV okolí Mrtvého moře se nachází řada léčebných lázní, které nabízejí koupele, zábaly a jiné procedury s vodou z Mrtvého moře. Tyto procedury pomáhají při léčbě kožních onemocnění, revmatických potíží a dalších zdravotních problémů.

  • BalneotherapieBalneotherapie je léčebný obor, který využívá minerální vody a přírodní léčivé zdroje. Voda z Mrtvého moře se používá v řadě balneoterapeutických procedur, jako jsou koupele, zábaly, inhalace a masáže. Tyto procedury pomáhají zlepšit krevní oběh, zmírnit bolesti a stres a posílit imunitní systém.

Voda z Mrtvého moře má řadu léčivých účinků, které jsou využívány v kosmetice, v léčebných lázních a v balneoterapii. Tato voda je bohatá na minerály, které zklidňují a regenerují pokožku, pomáhají při léčbě kožních onemocnění a zmírňují bolesti kloubů a svalů.