DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

MÁŠ NĚJAKÉ TIPY NA CESTOVÁNÍ S DĚTMI?

My s dětmi cestujeme poměrně často. Náš první syn byl ve svých dvou letech osmkrát letecky v zahraničí. Já jsem poprvé letěla ve svých šestnáctiS manželem cestujeme velmi rádi a jelikož máme část rodiny v Izraeli, tak je samozřejmě jezdíme navštěvovat. Cestujeme ale také do jiných zemí než do Izraele.

Před určitou dobou jsem napsala článek 13 tipů pro dovolenou u moře s malým dítětem. V článku najdete zajímavé tipy, které Vám takovou dovolenou pomůžou naplánovat.

Kosmetika z Mrtveho more HB cestovani s detmi



Toto jsou moje další rady:

1. Určitě si na cestování pořiďte ergonomické nosítko. To se hodí vždycky. Na přenos miminka/dítěte, když odevzdáte kočárek při vstupu do letadla, na uspání v letadle, na uklidnění v řadě na pasové kontrole. Prostě nosítko je opravdu perfektní pomůcka. Já jsem měla Manducu a teď mám Tulu.

2. Doporučuji se spíše ubytovat na jednom místě a jezdit na výlety, než cestovat a stěhovat se z místa na místo. Možná má někdo extrémně klidné a pohodové děti, kterým to nevadí. Ale s mýma dětmi něco takového nejde. A pokud bychom do toho šli, bylo by to utrpení pro obě strany.

3. Nejhorší období pro cestování je období lezení. Pokud se tomu můžete vyhnout, tak to udělejte. Jeďte radši s ležákem nebo s chodcem. Lezoucí dítě potřebujete dávat pořád někam lézt a často se Vám ho na špinavou zem nebude chtít dávat.

4. Letadla se bát nemusíte. Ani bolesti uší při vzletu a při přistání. Tohle jsem nikdy neřešila a zjistila jsem, že pokud to neřeším já, mým dětem to nic nedělá. Vymyslete nějaké aktivity, které do letadla vezmete. Stáhněte si nějaká videa na mobil nebo na tablet. Kupte jim omalovánky, sešitky s nálepkami, plastelínu, lego, duplo. Vezměte jim nějaké hračky a různé svačinky. Pro mě je ale let s dětmi čtyři a půl hodiny maximum. Celkem dobrá jsou místa v první řadě, kde máte více místa na nohy. My dali na zem bundy a položili tam mého druhého syna (v té době začínajícího lezce), aby se mohl převalovat z bříška na záda a naopak.

5. Připravte se na to, že toho moc nenavštívíte. S dětmi toho nejde moc zvládnout, ale když se na to připravíte, tak budete v klidu a nebudete vystresovaní z toho, že jste neviděli všechno, co jste vidět chtěli.

6. Děti jsou v klidu, když jsou rodiče v klidu. Oni náš stres vycítí. S dětmi můžete cestovat kamkoli, pokud se na to cítíte a zbytečně se nestresujete.

Přeji Vám krásné cestování s dětmi:).


Chcete si zkusit uvařit izraelskou pochoutku? Inspirujte se Petrou a jejím receptem