POZOR! V termínu 21.-25.6. bude mít náš sklad dovolenou a nebude odesílat objednávky. Všechny objednávky obdržené v tomto týdnu budou odeslány až následující pondělí 28.6.. Poslední den odeslání objednávek je tento pátek 9h ráno.

RECEPT NA SHAKSHUKU

Konečně našli jsme recept na tradiční izraelskou shakshuku, kterou si může doma udělat každý.

WhatsApp Image 2020-09-11 at 09.21.51 (1)

 

Suroviny:

1x velká cibule
5x stroužek česneku
1x červená paprika
1x chilli paprička
2x velké rajče
1x lžíce rajčatového protlaku
½ hrnku krájené čerstvého koriandru/petržele
3x vejce – lze méně nebo více – jak máte rádi :) 
2x lžíce másla máslo
¼ hrnečku olivového oleje
Na dochucení: černý pepř, sůl, mletý římský kmín, paprika

Postup:

1/ Na pánvi rozehřejeme ¼ hrnečku olivového oleje a 2 lžíce másla. Přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a restujeme.

2/ Česnek, červenou papriku a chilli papričku rovněž nakrájíme na kostičky a přihodíme na pánev.

3/ Směs ochutíme lžičkou soli, špetkou černého pepře, mletého římského kmínu, a pálivé papriky. Dále přidáme lžíci rajčatového protlaku v rajčata nakrájená na kostičky.

4/ Přilijeme půl hrnku vody a do směsi přihodíme nakrájený koriandr (nebo petržel) a lžičku cukru.

5/ Směs napřed promícháme, potom přidáme celá vejce (tolik, kolik máte rádi) a dále již nemícháme.   Necháme vejce v horní části směsi, zakryjeme pokličkou a 15 minut povaříme.

6/ Shakshuku podáváme s pita chlebem, posypanou čerstvou pažitkou a feta sýrem.

Dobrou chuť! :)

 WhatsApp Image 2020-09-11 at 09.21.52 (1)

 

A co třeba VIDEO NÁVOD?:)

Shaksuka

Návod ZDE.


Pokud chcete ochutnat více izraelských jídel, máme pro Vás skvělý tip na nově otevřenou restauraci.
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.