RECEPT NA SHAKSHUKU

Konečně našli jsme recept na tradiční izraelskou shakshuku, kterou si může doma udělat každý.

WhatsApp Image 2020-09-11 at 09.21.51 (1)

 

Suroviny:

1x velká cibule
5x stroužek česneku
1x červená paprika
1x chilli paprička
2x velké rajče
1x lžíce rajčatového protlaku
½ hrnku krájené čerstvého koriandru/petržele
3x vejce – lze méně nebo více – jak máte rádi :) 
2x lžíce másla máslo
¼ hrnečku olivového oleje
Na dochucení: černý pepř, sůl, mletý římský kmín, paprika

Postup:

1/ Na pánvi rozehřejeme ¼ hrnečku olivového oleje a 2 lžíce másla. Přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a restujeme.

2/ Česnek, červenou papriku a chilli papričku rovněž nakrájíme na kostičky a přihodíme na pánev.

3/ Směs ochutíme lžičkou soli, špetkou černého pepře, mletého římského kmínu, a pálivé papriky. Dále přidáme lžíci rajčatového protlaku v rajčata nakrájená na kostičky.

4/ Přilijeme půl hrnku vody a do směsi přihodíme nakrájený koriandr (nebo petržel) a lžičku cukru.

5/ Směs napřed promícháme, potom přidáme celá vejce (tolik, kolik máte rádi) a dále již nemícháme.   Necháme vejce v horní části směsi, zakryjeme pokličkou a 15 minut povaříme.

6/ Shakshuku podáváme s pita chlebem, posypanou čerstvou pažitkou a feta sýrem.

Dobrou chuť! :)

 WhatsApp Image 2020-09-11 at 09.21.52 (1)

 

A co třeba VIDEO NÁVOD?:)

Shaksuka

Návod ZDE.


Pokud chcete ochutnat více izraelských jídel, máme pro Vás skvělý tip na nově otevřenou restauraci.
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.