DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Kolagen: důležitá bílkovina pro pleť a celé tělo

Kolagen je nejhojnější bílkovina v lidském těle. Tvoří přibližně 25 % celkové bílkoviny v těle a nachází se v mnoha různých tkáních a orgánech, včetně pokožky, kostí, kloubů, šlach, zubů a cév.


Kolagen v pleti

V pokožce tvoří kolagen70 % její celkové hmotnosti. Je zodpovědný za její pevnost, pružnost a hydrataci. S přibývajícím věkem se produkce kolagenu v těle snižuje, což se projevuje na vzhledu pleti. Pleť se stává méně pružnou, ochabuje a tvoří se vrásky.

Účinky kolagenu na pleť

Kolagen má na pleť následující účinky:

  • Přispívá k pevnosti a pružnosti pleti - Kolagenová vlákna tvoří síť, která drží pohromadě jednotlivé vrstvy pokožky. Snižováním produkce kolagenu dochází k ochabování pleti a tvorbě vrásek. Doplnění kolagenu může pomoci zpomalit tyto procesy a zlepšit vzhled pleti.

  • Zlepšuje hydrataci pleti - Kolagen má schopnost zadržovat vodu, což pomáhá udržet pleť hydratovanou. Suchá pleť je náchylnější k tvorbě vrásek a dalších kožních problémů. Doplnění kolagenu může pomoci zlepšit hydrataci pleti a snížit její náchylnost k vysušování.

  • Snižuje výskyt jizev - Kolagen je důležitou součástí procesu hojení ran. Doplnění kolagenu může pomoci podpořit hojení jizev a snížit jejich viditelnost.

Kolagen má také další účinky na organismus, včetně:

  • Podporuje zdraví kostí a kloubů - Kolagen je důležitou součástí kostí a kloubů. Podporuje jejich pevnost a pružnost a pomáhá předcházet jejich poškození.

  • Zlepšuje funkci střev - Kolagen je důležitou součástí střevní stěny. Podporuje její zdraví a pomáhá předcházet průjmům a jiným střevním problémům.

  • Snižuje riziko chronických onemocnění - Kolagen má antioxidační účinky a pomáhá chránit buňky před poškozením. Snižuje také riziko vzniku chronických onemocnění, jako je rakovina, srdeční choroby a cukrovka.


Jak doplnit kolagen

Kolagen lze doplnit několika způsoby:

  • Potravinou - Kolagen se nachází v mnoha potravinách, jako je maso, ryby, vejce a mléčné výrobky.

  • Doplňky stravy - Doplňky stravy s kolagenem jsou dostupné v různých formách, včetně tablet, kapslí, prášku a nápojů.

  • Kosmetické přípravky - Kolagen se také nachází v některých kosmetických přípravcích, jako jsou krémy, séra a masky.



Produkty KESEM s kolagenem

Pleťový krém s kolagenem

denni krem s kolagenem kesem
Díky tomuto dennímu krému bude vaše pleť vyživená a hladká. Napomáhá přirozenému procesu vývoje kolagenu. Obsahuje ochranný faktor SPF, který pleť chrání před slunečním zářením. Má hutnější složení a je tak ideálním krémem proti stárnutí.

Noční krém s kolagenem

nocni krem s kolagenem

Je tou nejlepší péčí proti stárnutí pleti.  Krém vyživuje a zpevňuje pokožku a zbavuje ji známek stresu po celém dni. Výsledkem je omlazená, jemná, hladká a přirozeně zářivá pleť.

Kolagenový balíček

kolagenový balíček

Produkty obsažené v tomto balíčku Vám poskytnou denní i noční péči. Liftingové a zpevňující hedvábné sérum poskytuje okamžitý a hlavně dlouhodobý efekt. Pleť je po něm vypnutá a hedvábně hladká. Díky své struktuře slouží také jako podkladová báze pod make-upKolagenový denní krém se rychle vstřebá a zanechává pleť hebkou a hydratovanou. Díky svému bohatému složení a kolagenu je skvělým pomocníkem proti vráskámKolagenový noční krém využívá inovativní technologii, díky které se stává nejlepší péčí proti stárnutí pleti.


Kolagen je důležitá bílkovina, která má řadu příznivých účinků na organismus. Doplnění kolagenu může pomoci zlepšit vzhled pleti, podpořit zdraví kostí a kloubů a snížit riziko chronických onemocnění.