DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Pleťové masky: Kdy, jak a proč je používat

Pleťová maska je skvělým způsobem, jak dopřát pleti hloubkovou péči a zlepšit její vzhled. Při výběru pleťové masky je důležité zohlednit několik faktorů, včetně typu vaší pleti, jejích potřeb a vašich preferencí.


Co jsou pleťové masky a proč je používat

Pleťové masky jsou skvělým doplňkem každodenní péče o pleť. Mohou pomoci s řadou problémů s pletí, ať už jde o suchost, akné nebo podráždění. Výsledkem bude zdravě vypadající a vyživená pleť.

Zde jsou některé z hlavních výhod používání pleťových masek:

Hydratují pleť: Pleťové masky mohou pomoci dodat pleti potřebnou vlhkost, která je důležitá pro její zdraví a vzhled. Suchá pleť je náchylnější k podráždění a stárnutí, proto je důležité ji pravidelně hydratovat.

Obohacují pleť o živiny: Pleťové masky mohou obsahovat řadu živin, které jsou pro pleť prospěšné. Tyto živiny mohou pomoci zlepšit stav pleti, například snížit výskyt akné, zmírnit zarudnutí nebo sjednotit její tón.

Pomáhají se stárnutím pleti: Pleťové masky mohou obsahovat složky, které pomáhají zpomalit proces stárnutí pleti. Tyto složky mohou pomoci vyhladit vrásky, zvýšit pružnost pleti a zlepšit její celkový vzhled.

Výběr pleťové masky podle typu pleti

Pleťové masky jsou vhodné pro všechny typy pleti. Existuje široká škála pleťových masek, takže si můžete vybrat takovou, která je vhodná právě pro vaši pleť. Pokud máte suchou pleť, vyberte si masku, která obsahuje hydratační složky, jako je kyselina hyaluronová nebo glycerin. Pokud máte mastnou pleť, vyberte si masku, která pomáhá regulovat tvorbu mazu, jako je jíl nebo uhlík.

Několik tipů pro výběr správné pleťové masky:

Přečtěte si etiketu masky. Ta by měla obsahovat informace o typu pleti, pro který je maska určena, a o jejích účincích.

Zeptejte se dermatologa. Dermatolog vám může pomoci vybrat správnou pleťovou masku pro váš konkrétní typ pleti a potřeby.

Vyzkoušejte několik různých masek. Nejlepší způsob, jak zjistit, která maska vám vyhovuje nejlépe, je vyzkoušet několik různých typů.

Jak používat pleťovou masku?

Před použitím pleťové masky si pleť důkladně očistěte. Aplikujte masku na čistou a suchou pleť a nechte ji působit po dobu doporučenou výrobcem, obvykle 15-20 minut. Po uplynutí doby působení masku důkladně opláchněte vlažnou vodou. Pleťovou masku byste měli používat 1-2krát týdně.

Pleťové masky od KESEM

Čistící bahenní maska

edited

Produkt obsahuje bahno z Mrtvého moře, které obsahuje mnoho minerálů, které mají na pleť dobrý vliv. Hloubkově čistí pleť, kterou zároveň nevysušuje a zanechává ji zklidněnou a hydratovanou. Pozitivní vliv má na pupínky. Stahuje póry a odstraňuje černé tečky.

Pleťová peelingová maska TISHREI

pletova peelingova maska tishrei kedem

Maska pomáhá hloubkově čistit pleť. Má omlazující účinky a podporuje produkci kolagenu. Díky peelingovým částečkám odstraňuje odumřelé buňky a mastnotu z pleti. Pleť je po použití jemná a hydratovaná.

Jílová pleťová maska

jilova pletova maska kosmetika kesem

Jílová maska čistí pleť hluboko do pórůOdstraňuje mastnotu a nečistoty.  Zanechává pleť čistou hebkou. Proč zrovna jíl? Pro své absorpční schopnost a antibakteriální účinky. Je vhodná pro citlivou pleť se sklony k pupínkům. Je velice jemná i k citlivé pleti.


Pleťová masky jsou skvělým způsobem, jak si dopřát relaxační a hýčkající rituál. Jsou také skvělým způsobem, jak zlepšit stav vaší pleti a dodat jí zdravý a zářící vzhled.