DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Kosmetické pomůcky a jak je používat

K čištění a prokrvování pleti je stejně tak důležité, jako její vyživování či používání denních a nočních krémů. 


V naší nabídce máme například tyto pomůcky: 

- Čistící houbička z konjaku

- Čistící houbička na obličej

- Masážní váleček a destička guasha

- Mikrojehličkový váleček

- Masážní kartáček

K čemu slouží jednotlivé pomůcky a jak je používat? 

Čistící houbička na pleť z konjaku s aktivním bambusovým uhlím důkladně čistí pleť. Je 100% přírodníekologická, a biologicky rozložitelná. Obsahuje aktivní dřevěné uhlíantioxidanty a přírodní minerály, které poskytují hloubkový čistící účinek.  Neobsahuje parabeny, ani sulfáty. 
Houbička dočišťuje pleť a pomocí krouživých pohybů ji prokrvuje. Při pravidelném používání je pleť čistá a vypnutější.

Její použití je jednoduché. Houbičku necháte nasáknout vodou a až bude měkká, krouživými pohyby s ní vyčistíte obličej. Můžete ji rovněž použít na peeling. Po vyčištění pleti houbičku vypláchněte a nechte uschnou. 
Nikdy nepoužívejte na obličej suchou houbičku, vždy ji nejprve namočte, jinak by mohla obličej podráždit.

Čistící houbička na obličej může sloužit na očištění obličeje od zbytků make-upu, ale pomůže vám i jednoduše sundat pleťové masky. Už se nebudete trápit se sundáním Bahenní masky na obličej z obličeje. Teď vám na to stačí tato houbička a maska půjde hladce dolů

Při jejím použití masku namočte a ta se nasákne a zvětší svůj tvar, pomalými pohyby budete něžně sundávat zbytky make-upu či pleťovou masku z částí pleti. Následně houbičku vypláchnete a necháte uschnout a ona nabyde stejný rozměr. Jednoduché, že? 

Masážní váleček a destička guasha pomáhají k prokrvení a okysličení pleti, váleček je dobrým pomocníkem na opuchlé oči a pleť vyhladí a omladí, obnovuje cirkulaci krve a stimuluje kůži k větší produkci kolagenu.

Váleček lze mít ke každodennímu užití, doporučuje se pleť masírovat ráno a večer. Váleček lze použít s pečující kosmetikou či samostatně. 

Guasha pro změnu pleť sjednotí a eliminuje pigmentové skvrny. Funguje skvěle na zmírnění tmavých kruhů pod očima. Destička obličej vypíná a vytváří kontury. Je nutné ji používat s pečující kosmetikou, nedoporučuje se používat samostatně bez jakéhokoliv podkladu. Jako podklad můžete použít pleťový krém, olej, masku nebo sérum.

Masírujte obličej i celé tělo hranou kamene tak, aby za sebou zanechávala mírné načervenalé cestičky - jedná se o známku prokrvení a okysličení pleti. Díky masáži Guasha bude pleť prokrvená a omlazená. V případě masáže celého těla pomáhá i proti bolestivým svalovým uzlům celého těla.

Mikrojehličkový váleček má malinké jehličky. Po aplikaci pomalu začnete cítit, jak vám v tváři pulzuje krev. Obličej je pevnější a hlavně váleček podporuje tvorbu kolagenu v pleti. Jemně odlupuje kožní buňky způsobující nezdravou pokožku (zjizvení, vrásky, strie atd.), a zvyšuje vstřebávání produktů do pokožky. 

Jemně jím masírujte obličej. Každou část obličeje masírujte všemi směry celkem 4-6krát. Při použití dbejte zvýšené opatrnosti, abyste se vyhnuli nechtěnému poškození pokožky. Je potřeba před a po použití váleček vždy umýt a vydezinfikovat a pleť důkladně očistit od nečistot či zbytků make-upu.

Masážní kartáček na čištění pleti pomáhá obličej zbavovat přebytečného oleje, či zbytků make-upučistí pokožku do hloubky a odstraňuje ucpané póry a akné
Masáž pomocí vysokofrekvenční vibrační technologie příjemně zklidní a uvolní ztuhlé svaly v obličeji, pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky a vrásky, podporuje regeneraci kožních buněk a zpevňuje pokožku. Je vodotěsný a vhodný pro všechny typy pleti. 

Krouživými pohyby přejíždějte přes pokožku spolu s čistícím gelem, či pěnou. Následně obličej a kartáček opláchněte. 


Pokud chcete zjistit více informací o tom, jak správně používat kosmetiku, můžete navštívit náš předešlý příspěvek ZDE