DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Pleťové rituály: Tipy pro krásnou a zdravou pleť

Krásná pleť je snem každého z nás. Kromě zdravé stravy a dostatku spánku je důležitá i pravidelná péče o pleť. Pleťový rituál by měl být součástí každodenní rutiny a měl by být přizpůsoben typu pleti.


Proč jsou pleťové rituály důležité

Pleťové rituály jsou pravidelné postupy, které provádíme pro péči o pleť. Pomáhají udržet pleť zdravou a krásnou. Pravidelné čištění, tonizace a hydratace pomáhají odstranit nečistoty, udržovat póry čisté a zabránit vysušování pleti. Ochrana proti slunci chrání pleť před poškozením slunečním zářením. Exfoliace a masky pomáhají obnovit hladkost a zářivost pleti.

Základní kroky pleťových rituálů

Ranní rutina

ČištěníPrvní a nejdůležitějším krokem je čištění pleti. Odstraňuje nečistoty, a kožní maz, které se během noci na pleti nahromadily. K čištění můžete použít čistící pěnu nebo gel.

Tonizace -Tonizace pleti pomáhá odstranit zbytky nečistot, uzavře póry a připravuje pleť na další péči. K tonizaci můžete použít pleťovou vodu nebo tonikum.

HydrataceHydratace je důležitá pro všechny typy pleti. Dodá pleti potřebnou vodu a zabrání jejímu vysušování. K hydrataci můžete použít pleťový krém, sérum nebo gel.

Večerní rutina

OdlíčeníOdlíčení je stejně důležité jako čištění ráno. Odstraňuje make-up a nečistoty, které se během dne na pleti nahromadily. K odlíčení můžete použít odličovací mléko, gel nebo micelární vodu.

Čištění - Večerní čištění je důležité pro odstranění nečistot, které se během dne na pleti nahromadily. K čištění můžete použít stejné přípravky jako ráno.

TonizaceTonizace pleti večer pomáhá odstranit zbytky nečistot, uzavře póry a připravuje pleť na další péči. K tonizaci můžete použít stejné přípravky jako ráno.

Péče o pleť podle typu pletiKaždý typ pleti má své specifické potřeby. Pro suchou pleť je důležitá hydratace a výživa. Pro mastnou pleť je důležité regulovat tvorbu kožního mazu a zabránit ucpávání pórů. Pro citlivou pleť je důležité používat jemné přípravky, které nedráždí pokožku.

Beauty rituál pro Vaši pleť

Peeling a maska

Kromě těchto základních kroků můžete do své péče o pleť jednou týdně zahrnout peeling. Peeling pomáhá odstranit odumřelé buňky z povrchu pleti a obnovit její hladkost a zářivost.

Maska poskytuje pleti intenzivní péči a může pomoci řešit konkrétní problémy, jako je suchost, akné nebo vrásky. Masku byste si měli dopřát alespoň jednou za 14 dní.

Kosmetika z Mrtvého moře maska na akné

Životní styl a pleť

Kromě pravidelné péče o pleť je důležitý také životní styl. Ten se na pleti může projevit pozitivně i negativně.

Jezte zdravě - Zdravá strava je základ pro zdravou pleť. Dopřejte si dostatek ovoce, zeleniny, celozrnných výrobků a bílkovin. Vyhýbejte se sladkostem, tučným a smaženým jídlům.

Hýbejte se - I když sport nemusí být pro každého, pravidelný pohyb je pro zdraví pleti důležitý. Pohyb pomáhá zlepšit krevní oběh, což může pomoci pleti vypadat zdravěji a mladistvěji.

Pijte dostatek tekutin - Dostatečný pitný režim je důležitý pro celý organismus, včetně pleti. Voda pomáhá vyplavovat toxiny z těla a udržuje pleť hydratovanou.

Relaxujte a dostatečně spěte - Stres a nedostatek spánku se mohou negativně projevit na pleti. Snažte se proto relaxovat a dopřejte si dostatek kvalitního spánku.

Rady a tipy k rituálům pro krásnou pleť

Používejte kvalitní přípravky - Při výběru přípravků pro péči o pleť je důležité vybírat kvalitní produkty, které jsou vhodné pro váš typ pleti.

Používejte přípravky s ochranou proti slunci - Ochrana proti slunci je důležitá pro všechny typy pleti. Sluneční záření může poškodit pleť a způsobit předčasné stárnutí.

Nespěchejte - Péče o pleť by měla být relaxační zážitek. Dopřejte si dostatek času a užijte si každý krok.

Produkty KESEM vhodné pro pleťové rituály

Pleťová peelingová maska TISHREI

pletova peelingova maska tishrei kedem

Maska pomáhá hloubkově čistit pleť. Má omlazující účinky a podporuje produkci kolagenu. Díky peelingovým částečkám odstraňuje odumřelé buňky a mastnotu z pleti. Pleť je po použití jemná a hydratovaná.

Magnetická bahenní maska

magnetická maska

Představujeme vám absolutní jedničku mezi pleťovými maskami! Tato maska obsahuje železo a minerály, které zlepšují vzhled a stav pokožky. Dále obsahuje mnoho přírodních olejů, které pleť zanechají hydratovanou a vyživenouRegeneruje kožní buňkyzmenšuje póry a pleť je důkladně vyčištěná. Efekt této masky se dostaví ihned po jejím použití.

Čistící bahenní maska

edited

Produkt obsahuje bahno z Mrtvého moře, které obsahuje mnoho minerálů, které mají na pleť dobrý vliv. Hloubkově čistí pleť, kterou zároveň nevysušuje a zanechává ji zklidněnou a hydratovanou. Pozitivní vliv má na pupínky. Stahuje póry a odstraňuje černé tečky. 

Jílová pleťová maska

jilova pletova maska kosmetika kesem

Jílová maska čistí pleť hluboko do pórůOdstraňuje mastnotu a nečistoty.  Zanechává pleť čistou hebkou. Proč zrovna jíl? Pro své absorpční schopnost a antibakteriální účinky. Je vhodná pro citlivou pleť se sklony k pupínkům. Je velice jemná i k citlivé pleti.

Masážní váleček a destička guasha

masážní váleček a destičkaMasážní váleček na obličej podporuje a zvyšuje účinky kosmetiky - krému, séra, oleje i masky. Díky masáži a zvýšené cirkulaci krve se produkty vstřebávají hlouběji do pleti a účinkují tak rychleji a intenzivněji. Masážní váleček však lze použít i samostatně bez jakéhokoliv podkladu. Jeho chladivé účinky příznivě působí proti otokům a kruhům pod očima. 


Pleťový rituál je skvělým způsobem, jak udržet vaši pleť zdravou a krásnou. Dopřejte si ho každý den a vaše pleť vám bude vděčná.