DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Pánská pleťová rutina: Kompletní průvodce péčí o mužskou pleť

Péče o pleť už dávno není jen záležitostí žen. Muži si stále častěji uvědomují, že zdravá a dobře vypadající pleť je důležitá pro jejich celkový vzhled a sebevědomí.


Péče o mužskou pleť

Mužská pleť se od ženské liší několika klíčovými faktory. Je díky působení testosteronu mastnější, hutnější a pórovitější. Navíc je často vystavena agresivnějším vlivům prostředí, jako je prach, slunce, vítr a mráz. Dalšími faktory, které mohou mužskou pleť zatěžovat, jsou každodenní holení a pocení při sportu.

Péče o mužskou pleť nemusí být složitá ani nákladná. Existuje široká škála kosmetických přípravků, které jsou speciálně vyvinuty pro mužskou pleť. Tyto přípravky obsahují složky, které jsou šetrné k mužské pokožce a zároveň účinné při jejím čištění, hydrataci a ochraně.

Základy péče o pánskou pleť

Čištění

Mužská pleť je mastnější než ženská, má širší póry a více mazových žláz. To může vést k tvorbě akné a lesklé pleti. Čištění pomáhá odstranit přebytečný olej a nečistoty, které mohou ucpávat póry a způsobovat akné.

Exfoliace pleti

Pravidelná exfoliace pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky a tím se hydratační složky mohou dostat hlouběji do pokožky. Exfoliace pokožky se doporučuje provádět jednou týdně. Muži by měli používat exfoliační přípravek na obličej dvakrát týdně.

Hydratace je důležitá i pro muže

Mužská pleť se může vysušovat a ztrácet pružnost. Hydratační krém pomáhá zabránit těmto problémům a udržuje pleť zdravou. Krémy pomáhají k udržení zdravé a pružné pleti. Muži by měli používat hydratační krém na obličej ráno a večer. Vhodné je použít krémy nebo séra s hydratačními složkami, jako je kyselina hyaluronová, glycerin, aloe vera, pomohou udržovat vlhkost v pokožce. Zároveň vaši pleť ochrání před vznikem předčasných vrásek, a pokud navíc krém bude obsahovat SPF faktor, vyhnete se spálení pokožky.

Produkty KESEM vhodné pro muže

Čistící pleťová pěna

cistici pletova pena kosmetika kesem
Důkladné čištění pleti je základem udržení krásné a zdravé pokožky. Tato čistící pěna má skvělé vlastnosti a dokáže proměnit tekuté mýdlo do pěny. Výsledná pěna pokožku nevysušuje, snadno se oplachuje a zanechává vaši pleť čistousvěží a hebkou.

Čistící bahenní maska

edited
Černá bahenní maska má hluboké čistící účinkynevysušuje pokožku pleti, hydratuje ji, stahuje póryodstraňuje přebytečnou mastnotu a zbytky make-upu, zklidňuje, zjemňuje pleť, zlepšuje její odstín a strukturu. Po aplikaci je pleť omlazená, matná, čistá a nádherně zklidněná.

Exfoliační gel s 24K zlatem

edited-11

Exfoliační gel odstraňuje odumřelé buňky a hloubkově čistí pleťOdstraňuje přebytečný maz a všechny další nečistoty. Tím se pleť viditelně rozjasní a zjemní strukturu pleti. Zlato zvyšuje účinnost jednotlivých složek na pokožku, proto je vnímáno jako účinnou složkou v péči o vrásky.

Zpevňující denní krém pro muže

zpevnujici denni krem pro muze kesem

Unikátní krém pro muže. Vzhledem k přítomnosti hormonu testosteronu vylučuje pokožka mužů větší množství mazu, což způsobuje lesklý vzhled pokožky a rozšířené póry. Pokožka mužů je o 20% silnější než kůže žen a potřebuje jemnou a uklidňující péči po holení. Krém vyplňuje vrásky a poskytuje pleti SPF faktor. Doporučeno pro každodenní použití.

Noční zpevňující krém

Noční zpevňující krém

Tento univerzální noční krém poskytuje pleti výživu. Noční krém pleť vyživuje a vyplňuje vrásky na obličeji. Jedná se nejoblíbenější noční krém. Zpevňující noční krém je vhodný pro všechny typy pleti.


Muži by se neměli stydět za péči o svou pleť. Péče o pleť je důležitá pro každého, bez ohledu na pohlaví.