DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Ochrana pleti před mrazem

Zima je krásné období, ale pro pokožku může být náročné. Suchý vzduch a mráz mohou způsobit, že se pokožka vysuší, popraská a podráždí. Proto je důležité jí věnovat v zimě zvýšenou péči.


Jak na naši pleť působí mráz?

Nejvíce v zimním období trpí lidé s suchou a citlivou pokožkou. Ovšem o moc lépe na tom nejsou ani lidé, kteří mají normální nebo mastnou pleť. Všechny typy pleti potřebují pravidelnou hydrataci v každém ročním období.

  • Sucho: Mráz způsobuje odpařování vody z pokožky, což vede k jejímu vysoušení. Suchá pleť je náchylnější k podráždění, šupinám a prasklinám.

  • Zčervenání: Mráz způsobuje stažení cév v pokožce, což vede k jejímu bělení a poté zčervenání.

  • Podráždění: Mráz může způsobit podráždění pokožky, které se projevuje svěděním, pálením a zarudnutím.

  • Vrásky: Mráz podporuje tvorbu volných radikálů, které poškozují kolagen a elastin v pokožce. To může vést k předčasnému stárnutí pleti a vzniku vrásek.

    Mrazivá koule

 

Zde je několik tipů, jak chránit pleť před mrazem:

  • Používejte hutnější krémy a balzámy. V zimě je pokožka náchylnější k vysoušení, proto je důležité ji hydratovat. Vybírejte krémy a balzámy s obsahem zvlhčujících látek, jako je glycerin, urea nebo kyselina hyaluronová.
     
  • Nanášejte krém na obličej a ruce několikrát denně. I když jste celý den doma, nezapomínejte na hydrataci. Krém nanášejte vždy na vyčištěnou pleť.

  • Vyhýbejte se dlouhým koupelím a sprchám. Horká voda vysušuje pokožku, proto se sprchujte nebo koupejte maximálně 15 minut a používejte hydratační sprchový gel nebo mýdlo.
     
  • Používejte ochranný krém s UV faktorem. I v zimě je důležité chránit pokožku před slunečními paprsky. Vybírejte krém s ochranným faktorem alespoň 30.
     
  • Noste čepici, šátek a rukavice. Tyto pokrývky hlavy a končetiny ochrání před mrazem a vysoušením.

Na zimu zvolte hutnější krémy, které dostatečně hydratujívyživují a slouží jako bariéra proti ztrátě vláhy. Určitě je vhodné zvolit také krémy s obsahem vitamínů, které působí jako antioxidanty.

Pokud máte citlivou pokožku, je dobré se vyhnout výrobkům s parfemací. Mohou způsobit podráždění. Pokud je vaše pleť po pobytu v mrazu podrážděná, můžete ji zklidnit pomocí studeného obkladu nebo krému s obsahem aloe vera.

Neměli bychom také zapomenout na ochranu rtů. Proto je vždy dobré mít u sebe balzám na rty, který pomůže předejít suchým a popraskaným rtům. 

Promašťujte si také ruce. Před odchodem ven si promažte ruce krémem nebo balzámem, který pokožku ochrání před vysycháním a poškozením. Vyberte si krém nebo balzám, který obsahuje přírodní oleje, například kokosový olej, olivový olej nebo avokádový olej.

Další tipy, které vám pomohou udržet pokožku zdravou a hydratovanou v zimě:

  • Pijte dostatek tekutin. Hydratace zevnitř je důležitá pro celkové zdraví pokožky.

  • Jezte zdravou stravu. Ovoce, zelenina a celozrnné výrobky jsou bohaté na živiny, které prospívají pokožce.

  • Dopřejte si dostatek spánku. Během spánku se pokožka regeneruje.

KESEM produkty vhodné do zimního období

Izraelský zázrak

izraelsky zazrak

Doporučujeme používat náš pleťový krém Izraelský zázrak který napomáhá přirozenému procesu vývoje kolagenu a elastinu, hydratuje pleť a zanechává ji hebkou a vyživenou. Další účinnou složkou je skvalenový olej, který dodá Vaší pleti hydrataci a napomáhá snížit začervenání pokožky.

Výživný krém s avokádem a aloe vera

vyzivny krem s avokadem a aloe vera

Pleťový krém s avokádem a aloe vera poskytuje pokožce neustálou hydrataci a dlouhodobý pocit uvolnění. Krém má velice příjemnou vůni a do pleti se krásně vstřebává. Při pravidelném použití je pokožka důkladně hydratována, což vytváří svěží, pružný a sametový vzhled pleti.

Denní krém s kaviárem a kyselinou hyaluronovou

hydratacni denni krem s kyselinou hyaluronovou z Mrtveho more

Multifunkční denní krém vyživuje a vyhlazuje pokožku. Díky němu bude Vaše pleť jemná a hebká na dotek. Kyselina hyaluronová udržuje pleť hydratovanou a vypnutou. Výtažek z kaviáru je skvělou prevencí proti vzniku vrásek a ochablosti kůže.

 Noční krém s kaviárem a kyselinou hyaluronovou

nocni krem s kaviarem a kyselinou hyaluronovou kosmetika kesem

Tento účinný protistárnoucí noční krém podporuje pevnost pokožky, pomáhá předcházet vráskám a vyhlazuje pokožku. Krém obsahuje kyselinu hyaluronovou, která udržuje pleť hydratovanou a tím přispívá k vypnutí a pružnosti pokožky. Výtažky z kaviáru působí proti vráskám. Je složen z vysoce aktivních a penetrujících složek a proto poskytuje mnohočetné ošetření pleti proti stárnutí.

Krém na ruce z Mrtvého moře

Krém na ruce

Tento krém obsahuje minerály z Mrtvého moře a vitamíny, které posilují nehty. Oleje obsažené v tomto krému pokožku rukou vyživují a zanechávají ji hebkou a hydratovanou. Vaše ruce již nadále nebudou suché a popraskané. Krém se po chvilce vstřebá do pokožky a zanechává pak ruce krásně hebké a hydratované.


 Dodržováním těchto tipů můžete pomoci své pokožce přečkat zimu v dobré kondici.