DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Minerály z Mrtvého moře: Zkrášlující a léčivé účinky

Minerály z Mrtvého moře jsou přírodní a bezpečné pro všechny typy pleti. Pokud hledáte způsob, jak zlepšit vzhled a zdraví své pokožky, kosmetika nebo koupel s minerály z Mrtvého moře může být pro vás tou správnou volbou.


Kombinace minerálů, které pomáhají

Voda Mrtvého moře obsahuje21 minerálů a stopových prvků, z toho 12 se nenachází v žádném jiném moři. Tyto minerály jsou uznávané a vysoce ceněny pro své blahodárné účinky na lidské zdraví, zejména na pokožku, oběhový systém a metabolismus.

Dobré je začít mýdlem nebo jinými produkty z Mrtvého moře. Mýdla z Mrtvého moře sice kůži obecně vysušují, ale výrobci je často kombinují se zvláčňujícími oleji, takže po použití je pokožka pročištěná, zklidněná a hydratovaná. Přísady z Mrtvého moře, jako je sůl a bahno, se přidávají také do různé koupelové kosmetiky, jako jsou peelingy, sprchové gely nebo sůl do koupele. Všechny tyto produkty mají prokrvující, čisticí a revitalizující účinky na pokožku.

Minerály z Mrtvého moře se přidávají do pečujících krémů, sér a gelů, kde mohou působit s dalšími aktivními přísadami, jako je například aloe vera, bambucké máslo nebo vitaminy C a E. Díky tomu mohou účinně bojovat proti vráskám a dalším projevům stárnutí pokožky.

krystaly z mrtveho more

Mrtvé moře svědčí i vlasům

Šampony, kondicionéry, séra a masky s minerály z Mrtvého moře mohou pomoci vlasové pokožce zbavit se odumřelých buněk a nadbytečného mazu. Tím se zlepšuje prokrvení pokožky hlavy a vlasy mohou lépe růst. Minerály z Mrtvého moře také dodávají vlasům vlhkost a pevnost.

Zde jsou některé konkrétní příklady toho, jak mohou minerály z Mrtvého moře pomoci vlasům:

Hořčík - pomáhá regulovat produkci mazu a zlepšuje prokrvení pokožky hlavy.
Vápník - posiluje vlasové folikuly a brání vypadávání vlasů.
Draslík - pomáhá udržovat vlhkost ve vlasech a zabraňuje jejich vysušování.

Mrtvé moře obsahuje více než 20 různých minerálů, mezi nejběžnější patří:

Hořčík – důležitý pro správnou činnost metabolismu, zlepšuje imunitní funkce, zabraňuje vzniku ledvinových kamenů a srdečním nemocem, protože reguluje srdeční rytmus. Pomáhá zlepšovat psychický stav a odbourává únavu. Zpomaluje procesy stárnutí a snižuje přecitlivělost kůže.

Vápník – nejenže má velký význam pro pevnost kostí a zubů, ale má rovněž posilňující účinky na buňky pokožky a celého těla, aktivuje enzymy.

Brom – je skvělou dezinfekcí, pomáhá hojit kožní nemoci (především lupénku), zklidňuje citlivá nervová zakončení v pokožce a reguluje správnou funkci štítné žlázy.

Sodík – důležitý pro udržení osmotického tlaku v buňkách, napomáhá látkové výměně mezi buňkami a umožňuje snáze vylučovat toxické látky.

Draslík - pozitivně ovlivňuje krevní tlak a srdeční rytmus, zlepšuje buněčný metabolismus. Udržuje tělní tekutiny v rovnováze a tím nastavuje optimální úroveň vlhkosti pokožky, omezuje praskání jemných cévek.

solne jezero kosmetika z mrtveho more

Účinnost minerálů na pokožku:

Hydratace - Pomáhají zadržovat vlhkost v pokožce, což může pomoci zmírnit suchost a svědění.
Zklidnění - Mají protizánětlivé účinky, které mohou pomoci zmírnit podráždění a zarudnutí pokožky.
Zlepšení textury - Mohou pomoci zlepšit texturu pokožky, čímž se může zdát hladší a jemnější.
Zmírnění zánětu - Pomohou zmírnit zánět, který může být příčinou akné, ekzémů a dalších kožních onemocnění.
Redukce akné - Snižují produkci kožního mazu, což může pomoci zabránit vzniku akné.
Omezení stárnutí - Omezují stárnutí pokožky tím, že stimulují produkci kolagenu a elastinu.

Minerály z Mrtvého moře se používají v řadě kosmetických produktů, včetně krémů, peelingů, masek a koupelí. Může se používat také v čisté formě, například při koupeli v Mrtvém moři nebo při aplikaci minerálních směsí na pokožku.

Studie ukázaly, že minerály z Mrtvého moře mohou být účinným způsobem péče o pokožku. Například jedna studie zjistila, že koupání v Mrtvém moři po dobu 20 minut denně po dobu dvou týdnů vedlo ke zlepšení hydratace, textury a zánětu pokožky.


Pokud hledáte způsob, jak zlepšit vzhled a zdraví své pokožky, minerály z Mrtvého moře mohou být dobrou volbou. Pokud trpíte kožním onemocněním, je vždy důležité poradit se s lékařem.