DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Bahno z Mrtvého moře: přírodní zázrak pro krásu a zdraví

Bahno z Mrtvého moře je přírodní produkt, který se vyskytuje na březích a v okolí Mrtvého moře. Je to hustá, černá hmota, která obsahuje vysoký podíl minerálních látek, zejména hořčík, draslík, vápník, síru a brom.


Bahno z Mrtvého moře

Minerální bahno z Mrtvého moře je jedinečný přírodní produkt, který obsahuje nejvyšší koncentraci minerálů ze všech přírodních zdrojů. Tato unikátní kombinace minerálů, jako je hořčík, vápník, lithium, železo, sulfáty a další, široké spektrum pozitivních účinků na pokožku, klouby a celkové zdraví.

Bahno z Mrtvého moře je oblíbenou součástí lázeňských procedur již po staletí. Má řadu pozitivních účinků na pokožku a celkové zdraví. Lze ho také používat v domácích podmínkách. Pro dosažení nejlepších výsledků je důležité používat bahno v jeho přírodní formě, bez jakýchkoli příměsí. Bahno z Mrtvého moře je účinný přírodní produkt, který může pomoci zmírnit příznaky kožních onemocnění, jako je lupénka, ekzém a akné.

Během zábalu nebo koupele pokožka vstřebává velké množství minerálních látek, které příznivě působí na její správné a ochranné funkce. Kožní buňky se vyživují cennými minerály a do hloubky regenerují. Vyrovnává se pH kůže a zvyšuje se její obranyschopnost a revitalizace.

bahno z mrtveho more na obliceji

Zde jsou některé z hlavních účinků bahna z Mrtvého moře:

  • Péče o pokožku: Bahno z Mrtvého moře hloubkově čistí pokožku a póry, odstraňuje nečistoty a odumřelé buňky. také zklidňující a protizánětlivé účinky, které jsou vhodné pro citlivou pokožku.

  • Úleva od bolesti: Bahno z Mrtvého moře má protizánětlivé a analgetické účinky, které mohou pomoci zmírnit bolesti kloubů, svalů a zad. Zlepšuje krevní oběh v těle. Snižuje stres a napětí.

  • Podpora imunitního systému: Bahno z Mrtvého moře obsahuje minerály, které podporují imunitní systém a pomáhají organismu bránit se infekcím.

 

Jak používat bahno z Mrtvého moře:

Bahno z Mrtvého moře se používá k aplikaci na pokožku v podobě zábalů nebo masek. Zábaly se aplikují na celé tělo nebo na konkrétní části těla, například na obličej, záda nebo nohy. Masky se aplikují pouze na obličej.

Před aplikací bahna je důležité pokožku důkladně očistit. Bahno se nanáší na vlhkou pokožku a nechá se působit 15-30 minut. Poté se bahno opláchne teplou vodou.

letovisko ein bokek plaze
Návod k použití:

  • Před použitím bahno zahřejte na teplotu těla. (Bahno doporučujeme dát do misky a prohřát v mikrovlnné troubě.)
  • Naneste bahno na čistou a suchou pokožku.
  • Nechte bahno působit 15-30 minut.
  • Bahno opláchněte teplou vodou.
  • Po zábalu se doporučuje použít hydratační tělové krémy nebo másla z Mrtvého moře.
  • Pamatujte také na pitný režim a doplňte tekutiny vhodným nápojem. Vhodná je neperlivá voda nebo šálek bylinného čaje.

 

Co se je důležité vědět?

  • Bahno z Mrtvého moře je bezpečné pro většinu lidí. Pokud máte citlivou pokožku, je vhodné před první aplikací provést test na malém místě na kůži.
  • Jemné štípání a pálení při aplikaci bahna je běžný projev. Dochází i k zčervenání pokožky, po zábalu postupně vymizí.
  • Bahno nepoužívejte na otevřené rány.
  • Minerály Mrtvého moře zvyšují osmotický tlak, čímž zprostředkovaně dochází ke zvýšení krevního tlaku a zvýšené srdeční činnosti. Proto pokud se léčíte se srdečně-cévními potížemi, bahenní procedury ve větším rozsahu zkonzultujte se svým lékařem.

Pro dosažení nejlepších výsledků je vhodné používat bahno z Mrtvého moře pravidelněJe důležité si uvědomit, že bahno z Mrtvého moře není lék a nemůže vyléčit všechna kožní onemocnění. Pokud trpíte kožním onemocněním, je vždy důležité poradit se s lékařem.