DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Skutečný všelék aloe vera

Koupel z této rostliny si dopřávala většina královen všech tehdejších starověkých království. Důvod byl prostý. Po takovéto koupeli zůstávala kůže po dlouhou dobu hedvábně hladká a jemná. V zemích, kde slunce neúprosně pálí na vyprahlou zem, si dodnes ženy dopřávají pravidelné koupele z aloe vera. Aloe vera jim totiž rozumí. Sama pochází z těchto nehostinných krajin Afriky a Indie. Aby si dokázala udržet vodu po dlouhou dobu sucha, naučila se perfektně vstřebávat a uchovávat jak přijatou vodu, tak i vlhkost ze svého okolí. Tato její vlastnost se dodnes využívá v kosmetickém průmyslu. Allantoin, který Aloe vera obsahuje, je látka, která má velmi důležitou vlastnost - schopnost hydratovat pokožku. Hluboko proniká do pokožky a tak do ní dostává potřebné látky. Má silné regenerační účinky – napomáhá tvorbě nových buněk.

Ten, kdo má problémy s akné nebo suchou kůži, si jistě aloe vera velmi oblíbí. I výzkumy prokázaly, že jedním z nejlepších prostředků v boji s problémy kůže, pleti i vlasů je právě aloe. Mimo jiné lze aloe použít i na léčbu popálenin a různých infekcí.
kosmetika z mrtveho more aloe vera

Pět účinků na kůži při používání aloe vera:

1. Nádherně pokožku hydratuje, zklidňuje a hojí drobné ranky na kůži po holení. Pro muže vytvořila kosmetika Beauty life Balzám po holení. Stojí za to, jej vyzkoušet, protože po holení ihned zklidňuje zarudnutí. Rychle se vstřebává a zanechává pleť vláčnou, pružnou a svěží s krásnou vůní. 

 2. Aloe vera působí proti vzniku akné. Díky svým antibakteriálním a protizánětlivým účinkům má rychlé a velmi dobré hojivé schopnosti. Rakytníkové mýdlo a Bahenní mýdlo obsahují výtažky z aloe vera a proto jsou velmi vhodné v boji proti akné. Každodenní používání těchto mýdel pomáhá předejít jeho výskytu. Při problémech s akné je potřeba věnovat dostatečnou péči čištění pleti. Pozor! – Velmi důležité je pleť zbytečně nevysušovat používáním výrobků, které obsahují alkohol. Naše Odličovací pleťové mléko obsahuje aloe vera, minerály z Mrtvého moře a další složky, které působí blahodárně na pokožku. Jeho složení bez alkoholu pleť krásně čistí a zachovává její přirozenou rovnováhu pH. Pleťové tonikum s kyselinou hyaluronovou odstraňuje odumřelé kožní buňky, zúžuje póry, udržuje rovnováhu pH a chrání pleť před vznikem zánětlivých míst. Aloe vera také obsahuje Čistící bahenní maska, která má hluboké čistící účinky, pleť nevysušuje, stahuje póry, odstraňuje přebytečnou mastnotu, zklidňuje zarudnutí a zlepšuje odstín a strukturu pleti.

3. Aloe vera oddaluje stárnutí pleti a bojuje proti jeho prvním příznakům. Budeme-li k sobě upřímné, snad každá se bojíme toho, že naše pleť přestane být hladká a začnou se na ní objevovat vrásky. Vitamín C a E jsou přesně těmi vitamíny, které pomáhají pleť udržovat mladou a krásnou, aloe vera tyto vitamíny obsahuje v dostatečném množství. 

4. Látky obsažené v aloe vera zabraňují vzniku strií. Na tento problém použijte naše Aromatické tělové máslo, které poskytuje kompletní výživu pro pokožku, zlepšuje a zpevňuje její strukturu a je také účinný při ošetření suché kůže. Díky tomu, že obsahuje aloe vera, pomáhá v prevenci strií, je vhodný mimo jiné při dietě a v průběhu těhotenství.

5. Aloe hojí popáleniny a podráždění kůže sluníčkem. Má jednu zvláštní schopnost. Dokáže kůži nejen rychle zklidnit, ale taky ji zchladit, což je při popálení velmi důležité.

Aloe vera se jeví jako skutečný všelék v podobě obyčejné rostlinky. Pokud se necítíme dobře, je tady aloe vera, která je připravena nám pomoci jak navenek tak i vnitřně. Jakmile se na naší kůži objeví byť malá ranka, použijme na ni aloe. Dokáže aktivovat hojivé účinky a o poškození kůže se účinně postará.

Schopnost aloe vera nahrazovat lékárničku je nedoceněná. Ne nadarmo ji znali naši předkové a používali ji téměř na všechna poranění. My z jejich znalosti těžíme a snažíme se, aby aloe zůstala účinnou kosmetickou rostlinou, která bude přírodním lékem pro naše malé i větší nedostatky. Určitě stojí za to vyzkoušet si, s jakým problémem může aloe pomoci nám. Využijme její zkušenosti z rozžhavené pouště, protože ona ví, jak si uchovat vše, co je pro krásu a zdraví potřebné.


Chcete se podívat k Mrtvému moři? Víte, na co si dát pozor? Přečtěte si náš článek :)