DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

VŠE O MIKROJEHLIČKOVÉM VÁLEČKU

Existuje mnoho kosmetických pomocníků, dnes si představíme mikrojehličkový váleček :)

1214-2_sdd_1

 

CO JE MIKROJEHLIČKOVÝ VÁLEČEK A JAKÉ MÁ ÚČINKY ? 

Mikrojehličkový váleček je dermatologické zařízení na ošetření obličeje, které se používá při takzvaném mikrojehličkování neboli microneedlingu. Mikrojehličkování je vysoce účinná metoda, která stimuluje v pokožce tvorbu vlastního kolagenu a spouští několik omlazujících procesů v kůži. Další účinek mikrojehličkování je jemné odstranění odumřelých kožních buněk, stimuluje cirkulaci krve, masíruje pokožku, čistí póry a redukuje hloubku vrásek. Díky pravidelné aplikaci se také lépe vstřebávají kosmetické přípravky. 

 

NA JAKÉM PRINCIPU MIKROJEHLIČKOVÁNÍ FUNGUJE ? 

Koncept mikrojehličkování je založen na vlastnosti samoobnovovací schopnosti pokožky. Jehličky válečku šetrně a bezbolestně naruší vrchní vrstvu pokožky a vytvoří neviditelné mikro vpichy do kůže. Do mozku je tak vyslán impuls, aby mikro vpichy sám ošetřil a vytvořil více kolagenu

 

DALŠÍ VÝHODY 

  • vhodný pro všechny typy pleti
  • může se používat na obličej, ale i na krk, dekolt a další části těla (pokožka hlavy, nohy, ruce, břicho)
  • vhodný i na tenkou kůži 
  • zajistí pružnější a pevnější pokožku
  • krátká doba hojení
  • vhodný i po peelinzích 
  • může pomoct na pigmentové skvrny

 

Návrh bez názvu (25)

 

JAK MIKROJEHLIČKOVÝ VÁLEČEK POUŽÍVAT ?

1. Důležité je váleček před použitím dezinfikovat. Váleček ponořte do horké vody a nechte chvilku vyluhovat. Poté ho vložte do nádoby nejlépe s 75% isopropyl alkoholem a nechte dezinfikovat cca 5 - 10 minut

2. Důkladně si vyčistěte obličej například s Čistící pěnou na obličej a poté dočistěte Pleťovým tonikem

3. Použijte mikrojehličkový váleček a jemně jím masírujte obličej. Každou část obličeje masírujte 4 - 6krát všemi směry. Při použití dbejte zvýšené opatrnosti, abyste si kůži neporanili. Můžete rolovat svisle, vodorovně i diagonálně. Vyhněte se oblasti očí.

4. Po použití váleček znovu vydezinfikujte stejně jako v prvním kroku. Poté nechte váleček vysušit a suchý jej vraťte do ochranné krabičky. 

 Pletove tonikum z Mrtveho more KESEM

 

NÁSLEDNÁ PÉČE

Po mikrojehličkování vypadá pokožka jako po slunění. Je začervenalá a citlivá. Tento efekt vymizí do pár hodin. Po tuto dobu používejte pouze hydratační a vyživující produkty na pleť. Použít můžete například naše Noční sérum se zlatem a perlami, který hloubkově hydratuje, vyživuje a zpomaluje proces stárnutí. 

nocni serum se zlatem a perlami kesem