DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Tel Aviv

JAK TO VYPADÁ V TEL AVIVU?

Tel Aviv - město s krásnými plážemi, kavárnami, mnoha restauracemi a bistry s úžasným jídlem, obchody, milými lidmi, skvělými bary a krásnými promenádami. Pokud chcete jet na prodloužený víkend k moři, Tel Aviv je ideální volba. Je to město, které žije nonstop a ve kterém se nikdy nebudete nudit . Let z Prahy trvá necelé 4 hodiny.


Kosmetika z Mrtvého moře HB letiště Ben Gurion Tel Aviv

LETIŠTĚ BEN GURION V TEL AVIVU


Letiště Ben Gurion je nejstřeženější letiště na světě. Když budete odlétat, určitě se dostavte 3 hodiny před odletem. Bezpečnostní kontroly jsou velmi důkladné. Předem se na to připravte, odpovídejte na vše pravdivě, nic si neberte osobně, smiřte se s tím, že vám s největší pravděpodobností otevřou kufr a nestresujte se . Já to beru tak, že díky důkladným kontrolám chrání i mě, aby bylo během letu vše v pořádku. Izraelské aerolinie jsou nejbezpečnější na světě.


Kosmetika z Mrtvého moře HB Monit Šerut

MONIT ŠERUT


Hned při výstupu z letištní haly, můžete podle značení dále pokračovat na pohodlný vlak, který vás zaveze do centra Tel Avivu nebo na jiná místa v Izraeli. Anebo můžete využít služby malých autobusů MONIT ŠERUT, které vás dovezou do Tel Avivu, Jeruzaléma nebo Haify přesně na adresu, kterou řidiči sdělíte. Nemají daný pevný jízdní řád. Odjíždějí, když se naplní. Jezdí i v noci a o šabatu.


Kosmetika z Mrtvého moře HB plážv centru Tel Aviv

PLÁŽ V CENTRU TEL AVIVU


Podél Tel Avivu se táhne několik kilometrů dlouhá písčitá pláž s restauracemi a bary. Koupat se můžete od poloviny května do konce října, možná i listopadu – záleží samozřejmě na počasí. Od června do října zde neprší, takže můžete počítat s krásným počasím . Další výhodou jsou vlnolamy, které jsou umístěny v moři po celé délce této pláže.


Kosmetika z Mrtvého moře HB pláž Tel Aviv

SÍLA VLN


Podle barvy vlajky umístěné na věži pro plavčíka, poznáte sílu vln. Bílá vlajka znamená klidné moře, červená střední vlny a při černé vlajce je plavání v moři zakázáno.


Kosmetika z Mrtvého moře HB tržnice Hakarmel Tel Aviv

TRŽNICE HAKARMEL


V docházkové vzdálenosti od pláže je umístěna velká tržnice, na které najdete velké množství úžasného ovoce, zeleniny, jídla, koření a také třeba oblečení, kosmetiku a hračky. V různých zákoutích tam jsou malá bistra a kavárny s úžasnými specialitami. Pokud budete v Tel Avivu, ŠUK (tržnice) HAKARMEL si nenechte ujít .


Kosmetika z Mrtvého moře HB jídlo Tel Aviv

ZELENINA V IZRAELI


Zelenina v Izraeli má celoročně skvělou chuť. Když si připravíte salát, je tak dobrý, že ho nemusíte ani solit. Všimněte si velikosti avokáda, v porovnání s broskvemi, které leží vedle .


Kosmetika z Mrtvého moře HB oříšky v Tel Avivu

RÁJ PRO LABUŽNÍKY


V Izraeli seženete velké množství různých koření, oříšků, semínek, sušeného ovoce, oliv a dalších skvělých pochutin.


Kosmetika z Mrtvého moře HB Izraelská snídaně v Tel Avivu

IZRAELSKÁ SNÍDANĚ


Jídlo v Izraeli je vždy plné velmi chutné zeleniny. Porce jsou všude velké, najíte se zde skvěle a hlavně velmi chutně. Když jsem v Izraeli, pořád bych jedla. Ani nevím, jak všechny ty skvělé chutě popsat. To prostě musíte zažít, to se moc popsat nedá .


Kosmetika z Mrtvého moře HB pláž Hatzuk Tel Aviv

PLÁŽ HATZUK 


V Tel Avivu se nachází 16 krásných pláží. Toto je pláž Hatzuk (čti HACUK) Beach, která se nachází na severu Tel Avivu, na hranici s městem Hercelija. Moře je zde průzračně čisté a pláž je mnohem klidnější než ta v centru města.


Kosmetika z Mrtvého moře HB Letecká společnost UP

LETECKÁ SPOLEČNOST UP


Z Prahy létá do Tel Avivu nízkonákladová dceřiná společnost izraelských aerolinií EL AL, která se jmenuje UP. Letenky najdete na stránkách www.elal.com. Letět můžete také se Smartwings. Pokud máte s sebou malé děti, určitě se Vám bude nejen na letišti hodit ergonomické nosítko.


Kosmetika z Mrtvého moře HB modelína Skwooshi

CO S DÍTĚTEM V LETADLE? 


Na letišti Ben Gurion jsem tentokrát objevila skvělou věc do letadla, Skwooshi měkká modelína, která nešpiní, nelepí a nevysychá. Balení za 15 USD navíc obsahovalo různé formičky a razítka. Tři hodiny jsme si s ní jak já, tak syn (2 roky a 10 měsíců) hráli. Let trvá necelé 4 hodiny, takže jsme měli o zábavu skvěle postaráno .


Chcete se vydat na dovolenou k Mrtvému moři? Přečtěte si náš článek ,,Izrael na vlastní pěst". Kde popisujeme naši dámskou jízdu .