SÍRA V KOSMETICE

Síra je pro své pozitivní účinky známá už dokonce od staré Babylónie. Ve středověku vznikly první sirné lázně. Dodnes se používají produkty s obsahem síry pro zklidnění pokožky.

MSBOL-SIR-18901Image36

Síra je látka, která je nezbytná pro lidský organismus.  Původně se síra používala jako antiparazikum proti svrabu a dalším nemocím. Později se začala přidávat do šampónů, proti zvýšenému mazotoku a lupům. Současně se síra začala dávat také do mýdel, které byly určeny na léčbu akné. Síra se používá v kosmetice stále, jen se nahradila bioaktivní sírou, která má lepší účinek na akné

Má výborné účinky proti seboroické dermatitidě, psoriáze, lupům i akné. Zlepšuje stav pokožky. Je vhodná i na sušší typ pleti, které pomáhá proti šupinatění.


sirné mýdlo 

95456-l

Kosmetika HB nabízí Sirné mýdlo, které je obohaceno o minerály z Mrtvého moře a síru. Toto mýdlo je známé svými léčivými účinky při kožních problémech, jako je lupénka a ekzém. Obsahuje olivový olej a aloe vera, které vyrovnávají přirozenou hydrataci pokožky.