DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Silvestr v Izraeli? ANO!

Existují dva typy lidí. Ti, kteří Silvestr poctivě slaví a pak ti, kteří z posledních sil drží do 0:00h. Já jsem tento den nikdy nijak neprožívala.  Proto, když jsme s kamarádkou přemýšlely, jak konec tohoto roku strávíme, rozhodly jsme se pro dovolenou. U nás začínal krásný teplý podzim a my už přemýšlely, kde budeme trávit poslední dny. Když jsme jednoho dne natrefily na akční letenky do Izraele (letiště Ovda) a bylo jasno. POJEDEME DO IZRAELE!

Kosmetika z Mrtvého moře HB Silvestr 2019

Letenky tam a zpátky nás s příručním zavazadlem vyšly na cca 3 tisíce korun u letecké společnosti Ryanair. Odlétaly jsme v pátek 28.12. odpoledne a domů se vracely další pátek ve večerních hodinách. Ihned po příletu na nás čekaly autobusy, které nás dovezly do centra Ejlatu. Podle eBooku jsme si vybraly Club hotel, který je hned v centru a kousek od pláže.

Kosmetika z Mrtvého moře HB Eilat Club hotel

Když jsme vstoupily do hotelu, byly jsme nadšené. Hotel byl krásný a tak obrovský. Nemohly jsme uvěřit, že v tomhle paláci budeme týden bydlet. Uprostřed hotelu byla venkovní jezírka, kterými jsme mohly proplouvat. Nechyběly ani dvě venkovní vířivky, ve kterých jsme každý večer poctivě odpočívaly:). 

Ejlat je hlavně turistická destinace, proto zde narazíte na hodně cizinců. V centru je dlouhá promenáda se spoustou obchodů, restauracemi, bary,... V okolí jsou i dvě obchodní centra, která jsme samozřejmě navštívily a nakoupily pár drobností. Ještě, že jsme měly jen příruční zavazadla, tím byly naše nákupy naštěstí omezeny :).

Kosmetika z Mrtvého može HB promenáda eilat

A jak se zde slaví nový rok? Izraelci počítají nový rok jinak než my, ale jelikož je v Ejlatu mnoho turistů, místní podniky se přizpůsobují. Pokud chcete vyrazit do centra na dobrou večeři, poslechnout si živou kapelu a vidět ohňostroj na pláži, tak doporučuji udělat si rezervaci. My jsme byly překvapené, když jsme zjistily, že na normální jídlo si bez rezervace nebo útraty 270 šekelů (cca 1700 Kč) nesedneme. Nakonec se nám podařilo najít menší restauraci na pláži, kde byl klid, příjemná hudba a dobré jídlo. Společnost nám dělal i náš kočičí kámoš, který nám skočil rovnou na stůl. V celém Ejlatu je opravdu hodně koček. Dokonce i v poušti jsme na tři narazily a jednu krmily v obchodním centru. 

Kosmetika z Mrtvého moře HB Silvestr

Po večeři jsme pokračovaly do hotelu, kde pro nás byl připravený silvestrovský program. V prostorách hotelu se linula živá hudba houslí a piána, která nám zněla v uších ještě druhý den. Program pokračoval ve vnitřních prostorách hotelu, kde bylo obrovské pódium, taneční parket a posezení. Tady už se na pódiu střídaly živé kapely a jen se slavilo a tančilo až do půlnočního odpočtu. Během celého dne se natáčelo silvestrovské video, které se během dalších dnů promítalo na recepci. 

 

Mohu říct, že můj Silvestr v Izraeli stál za to! Byl to krásný pocit zakončit rok v teple, odpočinout si, zacvičit si jógu na pláži a nabrat sílu do dalšího roku :). Že bych příští rok znovu pozorovala ohňostroj nad Rudým mořem?! :)

Zajímá Vás, jak se dostat do Izraele bez cestovní kanceláře a jak jsme si s distributorkami Kosmetiky z Mrtvého moře užily dámskou jízdu v této krásné zemi? Přečtěte si náš článek Izrael na vlastní pěst ZDE.