DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

PERLY V KOSMETICE

V kosmetice je mnoho unikátních složek, které jsou pleti prospěšné. Na našem e-shopu najdete produkty s výtažky z perel. Proč jsou perly v kosmetice ak oblíbené?


perly

Už v čínské medicíně  se používal perlový prášek, pro své protistárnoucí účinky. Perlový prach se získává ze sladkovodních říčních perel. Ty se sterilizují ve vroucí vodě a následně se rozdrtí do jemného prášku. V tomto prášku je vysoký podíl přírodního vápníků, minerálů (měď, zinek, selen, mangan, hořčík, železo, draslík...) a 18 esenciálních aminokyselin. Také obsahuje perlitový protein, který se lehce vstřebává do těla.

Mimo protistárnoucí účinky je také protizánětlivý a antialergický. Perlový prášek se ihned vstřebává, nedráždí sliznici žaludku ani střev. Podle čínské medicíny stimuluje dráhy srdce, jater, ledvin, sleziny a plic.

istockphoto-503619504-612x612

Perly podporují tvorbu ženských hormonů, chrání před stárnutí organismu, zvláčňuje kůži a reguluje pH v těle. Pokud je užíván vnitřně, tak vyživuje klouby a kosti, zabraňuje zadržování vody v těle, vyrovnává hladinu cukru v krvi a krevní hodnoty, zlepšuje stav cév a srdce. Pozitivně působí na psychiku a pomáhá od nespavosti nebo únavového syndromu. 

A jak pomáhá v kosmetice? Příznivě působí na kožní problémy (akné) zpomaluje stárnutí pokožky, urychluje hojení ran, jizev a popálenin. I na vlasy mají perly vliv. Pokud je v produktech perlový prach, tak jim bude dodávat objem. A v zubní pastě pomůže bělit zuby.


Čas nikdo z nás nezastaví a ani vrásky ne. Čas se nám podepisuje na tváři a tiskne do nás naše zážitky, vzpomínky, smutek i smích... Pojďme si říct něco o tom, jak se s věkem starat o pleť.

Více se na toto téma dozvíte V TOMTO ČLÁNKU.