DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE V IZRAELI

Izrael toho nabízí opravdu mnoho. Historické památky, výbornou kuchyň... a také krásné koupání. Zde jsou jedny z nejhezčích pláží Izraele. 


Pláž u Akvaduktu, Caesarea

Ve městě Caesarea je unikátní pláž díky starému římskému akvaduktu. Ten do města přiváděl vodu před 2000 lety. Na pláži rozhodně stojí za to vidět západ slunce. Během víkendu (v Izraeli už pátek odpoledne) je zde hodně místních. Zatímco v týdnu je na pláži klid. Nejsou tu dlouhé promenády s obchůdky, ani restaurace. Jen moře, akvadukt a pohoda. Vstup je zdarma.

Kosmetika HB z Mrtvého moře Caesare

 


Pláž ve městě  Herzlija

Tato pláž je nedaleko Tel Avivu a cesta k ní netrvá dlouho. Blízko pláže je luxusní čtvrť a to asi i důvod, proč je tu vše upravené a čisté. Pláž je pro milovníky promenád, která se zde táhne po celé délce pláže. Pláž je o víkendu malinko přelidněná, jelikož tu tráví čas i místní. Většinou se platí malý poplatek při vstupu.

Kosmetika HB z Mrtveho more HERZLIJA


Pláž v Tel avivu

Asi nejvíce navštěvovanou pláží je ta v Tel Avivu. Tady je celkem dost lidí i v týdnů. O víkendu přijíždí místní a užívají si sluníčka a moře. Na pláži je sociální zařízení (záchod, sprcha, převlíkárny). Nechybí tu ani bary a restaurace. Nejnavštěvovanější pláže jsou u hotelu Hilton, Gordon- Frishman, pláž Banana (ideální na drink na pláži), pláž u Dolphinaria (hudební pátky) a pláž Alma (klidnější pláž). Vstup zdarma.

Kosmetika HB Mrtve more Tel Aviv


Pláž v mošavu Michmoret

40 minut jízdy od Tel Avivu je tato krásná a hlavně široká pláž. Je tu mnohem méně lidí a moc dobrá marocká restaurace. Ideální pro rodiny s dětmi.

Kosmetika HB z Mrtveho more Michmoret1


Pláž Bejt Janaj

I tato pláž je nedaleko Tel Avivu a vstup je zdarma. Pláž je ideální pro sportovní zážitky např. kitesurfing, který je v Izraeli velice oblíbený. V minulosti sem připlouvaly lodě s nelegálními židovskými uprchlíky z Evropy. Na jejich památku je nad pobřežím památník, kde jsou napsána jména lodí, která na pobřeží přistála.


Pláž u Delfíního útesu, Eilat

Ejlat je velice oblíbeným dovolenkovým místem Izraelců. Už podle názvu pláže je jasné, zde můžete vidět delfíny, kteří sem připlouvají a dokonce si s nimi můžete zaplavat. Na pláž se platí vstup.

Kosmetika z Mrtveho more HB eBook Ejlat


PLÁŽ U KORÁLOVÉHO ÚTESU, EILAT

O této pláži při cestě do Eilatu určitě uslyšíte. Je to jedna z nejznámějších pláží v tomto letovisku a skvělým místem pro šnorchlování i potápění. Na pláži jsou i školy šnorchlování, kde se dá výstroj zapůjčit a nebo si zaplatit rovnou lektora. Podmořský svět v tomto moři je opravdu nádherný a stojí za podívanou. Mimo škol jsou tu i plážové bary a restaurace.

Kosmetika HB Coral Beach


Pláž u mrtvého moře

A na závěr naše oblíbené Mrtvé moře. Zde je několik pláží, které jsou hlavně odpčinku a relaxování. V okolí jsou pouze hotely a pár obchůdků se suvenýry. Proto je nutné mít stravu na hotelu. Lidé sem jezdí za blahodárnými účinky Mrtvého moře na pokožku i dýchací cesty. Nejznámější pláže jsou v oblasti Ein Bokek, Ein Gedi a Mineral beach. V Ein Bokeku a Ein Gedi jsou veřejné pláže, kde je vstup zdarma. Pláže jsou zde upravené a je zde i možnost osprchování. V Ein Gedi je i lázeňský komplex, kde už je vstupné. V lázních je terapeutické bahno a sirné sprchy. Na pláži Mineral beach jsou přírodní sirná jezírka a jezírka naplněna bahnem z moře.

Dead-Sea-ein-bokek


Nalákal vás náš článek k cestě do Izraele? Máme pro vás i průvodce po Eilatu ZDE.