NEJČASTĚJI POUŽÍVANÉ OLEJE V KOSMETICE

Oleje jsou v kosmetice používány již od starověku a v dnešní době tvoří oleje jedny z nejvýznamnějších složek kosmetických produktů, jelikož mají regenerační a pečující účinky. V dnešním článku si povíme o těch nejčastěji používaných. 

ARGANOVÝ OLEJ

Tento olej získáváme lisováním z arganie trnité. Arganový olej mám mnoho využití. Jednak pleť chrání před UV zářením a dále také obnovuje vitalitu suché a citlivé pleti. Skvěle funguje také při boji s ekzémem či lupénkou. Mimo to ho využijete také při péči o vlasy. Dodává jim lesk a napravuje poškozené vlasy. 

V našem sortimentu naleznete Čistý arganový olej 99%, který můžete využít jak na pleť, tak na vlasy. Jistě se stane Vaším nepostradatelným pomocníkem. 

95242_1000


AVOKÁDOVÝ OLEJ

Avokádový olej se listuje z dužiny hruškovice přelahodné. Tento olej výborně funguje na suchou pokožku, kterou zanechává hebkou a vláčnou. Zamilují si ho také všichni, kteří bojují proti ekzémům či lupénce, jelikož pomáhá při šupinaté pokožce. Své využití najde i v péči o stárnoucí pleť, kterou zbavuje vrásek.

Tento olej je obsažen v našem Avokádovém tělovém krému, který vyživuje a zjemňuje pokožku. Dále ho nalezneme v Pleťovém krému s avokádem a aloe vera. Ten je vhodný na suchou pleť, kterou nechává hydratovanou a sametovou. Díky poskytující hydrataci zpomaluje stárnutí pleti

 95549-6


JOJOBOVÝ OLEJ

Jojobový olej je lisován z plodů simondsie čínské a je vhodný pro všechny typy pleti. Zlepšuje odolnost pleti vůči vnějším vlivům, jelikož obsahuje UV filtr. Kromě využití na pleť ho lze používat na vlasy. Ty jsou po něm hebké a přirozeně lesklé. 

Tento olej je obsažen v našich šampónech. Šampón s arganovým olejem vyživuje poškozené vlasy a dodává jim potřebné živiny. Kromě šampónů je jojobový olej obsažen v maskách na vlasy

 311


OLIVOVÝ OLEJ

Jak vyplývá z názvu, tento olej je získávám z oliv. Vhodný je především pro suchou pokožku až šupinatou pokožku, kterou krásně vyživí. Jelikož působí protizánětlivě je vhodný i na problematickou pleť. Dále je vhodný na promaštění pokožky s ekzémem či lupénkou

V našich produktech je olivový olej používán velmi často. V pleťové řadě ho najdete například v Pleťovém krému s olivovým olejem a medem. V řadě na tělo je obsažen v Krému na ruce s olivovým olejem

 

95554_1000

 


RAKYTNÍKOVÝ OLEJ

Rakytníkový olej je získáván litováním či macerací semen rakytníku a patří mezi nejkvalitnější oleje. Pokožku zvláčňuje, vyživuje a chrání ji před vnějšími vlivy. Pokožku hloubkově čistí, proto je vhodný při boji s kožními problémy

Tento olej je obsažen v našem Rakytníkovém mýdle, které je vhodné na kožní problémy či na intimní hygienu. Rakytníkový protistárnoucí krém s rakytníkem oddaluje proces stárnutí.

 228_shadow copy


 Pokud Vás zajímá více o složení kosmetiky, navštivte náš článek o Složení kosmetiky