DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

MASTNÁ PLEŤ

Lidé s mastnou dělají často základní chybu – neustále svou pleť omývají a drhnou. To pleť stimuluje ke zvýšení činnosti mazových žláz, vzniká tak nadprodukce kožního mazu a mastnost pleti se jen zhoršuje. Maz zanechává otevřené póry, což má za důsledek vznik pupínků a akné. Jak s akné bojovat, zjistíte v našich článcích Akné, Pryč s akné!, Zase to akné.
Mastná pleť ale nemá jen nevýhody. Její přirozená vlhkost chrání nejsvrchnější vrstvu kůže před vnitřními a vnějšími vlivy a zpomaluje tak stárnutí pleti.
 
  • Vyhněte se:

Agresivním čistícím přípravkům, přípravkům s obsahem tuku, přípravkům na bázi alkoholu, zvlhčujícím přípravkům na olejové bázi, častým dotekům.

 

  • Opatřete se:

Antibakteriálními a esenciálními 100% přírodními oleji jako je tea tree nebo grapefruit. Používejte spíše čistící oleje než hutné krém a pleťové vody.

 

  • Kosmetika KESEM doporučuje:

Bahenní mýdlo s minerály z Mrtvého moře důkladně čistí kožní póry a zanechává pleť jemnou a hebkou.

Čistící bahenní maska má hluboké čistící účinkynevysušuje pokožku pleti, hydratuje ji, stahuje póryodstraňuje přebytečnou mastnotu.

Denní krém s kaviárem a kyselinou hyaluronovou pleť hydratujezjemní a vypíná. Má jemné složení a krásně se vstřebává i do mastnější pokožky.