DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Léčba lupénky u Mrtvého moře

Již velmi dlouho je Mrtvé moře známo svými léčivými účinky na lupénku a artritidu. Léčba lupénky u Mrtvého moře je známá jako jedna z nejúčinnějších. Mrtvé moře obsahuje 33 procent soli (Středozemní moře obsahuje 4 procenta) a velké množství minerálů jako jsou hořčík, vápník, draslík a další.

Dvanáct z těchto minerálů jsou výjimečné, jelikož se nacházejí pouze v Mrtvém moři. Mrtvé moře má své vlastní jedinečné klima, které produkuje o 15 procent více kyslíku než je obvyklé. Minerály v kombinaci se slanou vodou, sluncem a odpočinkem mají pozoruhodný vliv na léčbu lupénky. Podle zkušenosti lékařů je pokožka po třítýdenním pobytu u Mrtvého moře zdravá osm měsíců až tři roky. Účinnost léčby je samozřejmě velmi individuální.

Jak léčba probíhá?

Při léčbě lupénky je důležité, aby se pacient opaloval úplně nahý. V hotelech jsou pro toto opalování vyhrazeny střechy anebo speciální nádvoří, kde jsou muži a ženy odděleni. Účinná léčba se pohybuje od dvou týdnů (nepřetržitě) do čtyř týdnů. Lékaři doporučují pobývat na slunci od 8:00 do 11:00 a od 14:30 do 17:00. Vystavování se slunci musí být postupné, dávky se pomalu každý den zvyšují, aby se pacient nespálil. Ti, kteří trpí artritidou, by měli k této léčbě přidat bahenní zábaly, sirné zábaly a masáže. Doporučuje se také plavání v Mrtvém moři nebo ve slaných bazénech v hotelích – dvakrát denně po dvaceti minutách.


Mrtvé moře je jediné místo na světě, kde se můžete opalovat po dlouhou dobu, bez toho aniž byste se spálili. Škodlivé ultrafialové paprsky jsou zde filtrovány přes tři vrstvy: 1. díky své poloze 420 metrů pod hladinou světového oceánu je zde navíc jedna atmosférická vrstva; 2. odpařovací vrstva, která se nachází pouze nad Mrtvým mořem a 3. velmi silná ozónová vrstva. Přesto je návštěvníkům Mrtvého moře doporučeno, aby se slunci vystavovali postupně a opalovali se bezpečně.

Léčebné metody

Příprava na léčbu u Mrtvého moře by měla začít ještě doma před odjezdem. Pacienti s tlustou vrstvou šupin by se měli snažit šupiny odstranit pomocí mastí obsahujících kyselinu salicylovou a pomocí koupelí v koupelových olejích. Tím se zvyšuje účinnost léčby.


U Mrtvého moře se pacient každý den půl hodiny před vystavením se slunci namaže hydratačním krémem bez alkoholu (alkohol vysušuje pokožku) a poté čas od času dle potřeby. Navíc se může mazat dětským olejíčkem (před a během pobytu), vazelínou, kyselinou salicylovou a případně jalovcovým dehtem. Opalovací krém se aplikuje pouze na místa, která nejsou zasažená lupénkou.


Během pobytu na slunci se může pacient bez problémů osprchovat a po pobytu na slunci by se měl osprchovat nebo vykoupat v koupelovém oleji a poté aplikovat velmi výživný hydratační krém na extrémně suchou pokožku. Je také dobré použít krém po opalování. Nepozorné opalování může způsobit popáleniny a může narušit léčebný proces. Také se může stát, že se pacientům s velmi citlivou pokožkou z důvodu použití oleje a vody objeví vyrážka. Pro tento případ je doporučeno mít po ruce vhodnou mast na tyto problémy.

Kosmetika z Mrtvého moře HB Eilat

 

Kdy je nejvhodnější jet k Mrtvému moři?

Nejvhodnější období pro pobyt u Mrtvého moře (zvláště pro Evropany) je od konce října do poloviny května. V tomto období se maximální teploty pohybují od 22 do 30 stupňů. Od konce května do poloviny října se maximální teploty pohybují od 32 do 39 stupňů. Pobyt u Mrtvého moře se v tomto období nedoporučuje pro osoby starší a pro kardiaky.

Které výrobky jsou vhodné pro lupénkáře ?

Co se týče výrobků z Mrtvého moře nejúčinnějšími výrobky na lupénku jsou naše léčivá mýdla. Naši zákazníci mají nejlepší zkušenosti s těmito mýdly: Rakytníkové mýdlo, Bahenní mýdlo s minerály z Mrtvého moře a Sirné mýdlo. Ze začátku se Vám může stát, že se Váš stav zhorší. Je to dobré znamení toho, že léčivé látky začaly na pokožku působit.

Toto období je potřeba vydržet a trpělivě pokračovat v užívání. Dále na lupénku doporučujeme bahenní zábaly. Bahno nanášejte na místa s lupénkou pravidelně (můžete každý den) vždy na dvacet minut. Bahno z Mrtvého moře obsahuje extrémně vysokou koncentraci minerálních látek, u nichž je vědecky prokázáno, že jsou zásadní pro udržení zdravé pokožky. Dalším výrobkem, který našim zákazníkům pomohl s lupénkou je tělové máslo. Tyto másla jsou velmi účinná při ošetření extrémně suché pokožky, poskytuje kůži kompletní výživu a zlepšuje a zpevňuje její strukturu.

edited-12


Chcete se podívat k Mrtvému moři? Víte, na co si dát pozor? Přečtěte si náš článek :)