DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

KDY JE NEJLEPŠÍ JET DO IZRAELE?

Nejlepší měsíce pro návštěvu Izraele jsou podle mě říjen, listopad a květen, případně začátek června. V Izraeli je totiž v létě velmi horko. Půl roku tam vůbec neprší. Pokud se chystáte do Izraele, určitě toho chcete navštívit co nejvíce. Pokud byste měli cestovat a procházet památky ve velkém horku, bylo by to pro Vás příliš náročné a vůbec byste si to neužili.

V říjnu a v listopadu je sice teplo, ale je velmi příjemně. Už nejsou úmorné třicítky (když je v Izraeli 30, pocitově to je jako u nás 40). Moře je krásně vyhřáté po létě. Takže můžete procházet památky a taky se koupat. Pokud máte rádi celkem velké teplo, jeďte v první polovině října. Pokud velké teplo nemusíte, zaleťte si do Izraele v listopadu nebo v květnu.

Kosmetika z Mrtvého  moře HB Petra Uzan majitelka HB

Od prosince do dubna Vám může být v Izraeli zima. I když bude třeba 15 stupňů, tak může hodně foukat a hlavně, uvnitř se netopí. Jelikož je Izrael velmi teplá země, nepotřebují mít doma topení. Pokud si chcete trochu zatopit, tak klimatizací. A to moc příjemné není. Takže, když je venku třeba 15, tak uvnitř může být podobná teplota. A Vy se nikde nezahřejete.

Ejlat (přímořské letovisko na jihu Izraele u Rudého moře) má jiné podnebí než zbytek Izraele. Přímé lety tam z Prahy létají od konce října do konce března. Tedy mimo izraelskou sezónu. Ale pro nás to sezóna je.

Od dubna tam totiž teploty stoupají nad 30 stupňů. Během léta je tam tak šílené horko, že ani nemůžete jít po ulici. Alespoň já ne. Byla jsem tam jednou v srpnu, šla jsem kousek po promenádě a myslela jsem, že asi zkolabuju. Musela jsem se jít rychle na pláž osprchovat. V oblečení. Promenádu totiž lemují pláže. Takže pokud poletíte do Ejlatu od listopadu do března, budete mít pěkné, příjemné počasí a budete se koupat.


I my jsme se v březnu vydaly do Izraele. Jak to dopadlo, si můžete přečíst v tomto článku :).