DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Jaffa - přístav s historií

nejstarší přístav

Jaffa patří k nejstarším přístavům na světe. Podle bible byla založena hned po potopě Noemovým synem Jafatem. Lodě do přístavu připlouvaly už před 4 000 lety. Ve své době byla Jaffa velice významným přístavem. Dnes už je to spíše malý rybářský přístav s krásnou historií a atmosférou.

Kosmetika z Mrtvého moře HB přístrav Jaffa

V Jaffě je ukrytý park, který má krásný výhled na moře, pláž a moderní Tel Aviv. Ve městě jsou v malinkých uličkách obchůdky, butiky, řemeslné výrobky a krásné kavárničky. 

Kosmetika%20z%20Mrtveho%20more%20HB%20Jaffa%20park

Kosmetika%20z%20Mrtveho%20more%20HB%20jaffa

Na náměstí jsou často bleší trhy, kde se dají sehnat zajímavé věci. Kousek od náměstí je i muzeum etnického a užitého umění Ilany Goorové.

Jaffa je pro turisty, kteří jsou v Tel Avivu, velkým lákadlem. V Jaffe se střetává židovská a arabská kultura. Je zde mnoho krásných a zajímavých restaurací, kde by si každý hned poseděl :).

Kosmetika%20z%20Mrtveho%20more%20HB%20Jaffa%20svatba

Když jsem navštívily Jaffu, přišly jsme si jak ve svatebním městě. Za celou dobu jsme zde viděly minimálně 3 svatby. Jaffa má krásné prostředí a atmosféru, takže je vyhledávaným místem pro svatby. A pokud se zde nepodaří zařídit alespoň svatební večeři, novomanželé se sem jedou alespoň vyfotit :).


Chcete si o našich cestách přečíst víc? Podívejte se s námi do Tel Avivu. Stačí se přečíst náš článek.