DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

IZRAELSKÁ PLNĚNÁ RAJČATA

Dnes si ukážeme jednu izraelskou rychlovku z kuchyně. Jedná se o studenou pochoutku, která je hotová do 20ti minut. Pro milovníky rajčat ideální :)

Návrh bez názvu (6)

 

BUDETE POTŘEBOVAT: 

 

  • 2 rajčata
  • 1 avokádo 
  • 1 stroužek česneku 
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy 
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • zhruba 1 malá lžička nasekané petrželové nati 
  • zhruba 1 malá lžička nasekaného koriandru 
  • černé olivy 
  • špetka soli 

 

Suroviny jsou napsané pro dvě porce.


JDEME NA TO 

1) Rajčata omyjeme, vršky rajčat odřízneme a dužinu lžičkou opatrně vydlabeme tak, aby pod slupkou zůstal cca 1 centimetr dužiny.

2) Avokádo vydlabeme, odstraníme pecku a rozmixujeme se stroužkem česneku, citronovou šťávou, olivovým olejem, nasekanou natí z petržele a koriandrem. Dále vzniklou směs osolíme a vmícháme vydlabanou dužinu z prvního kroku. 

3) Směsí naplníme připravená rajčata, můžeme navrch přidat pár oliv. Před podáváním je dobré nechat rajčata na hodinku v lednici. 

 

Můžete si recept upravit podle své chuti. Někdo rád více koriandru nebo například olivy můžete dát přímo nakrájené do směsi. Ve fantazii se meze nekladou :) 

Návrh bez názvu (7)

 

Nechte se inspirovat i dalšími recepty z Izraele. Na našem blogu jsme psali i o tradičním receptu na izraelskou shakshuku nebo o typickém hummusu.