DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

IZRAELSKÁ KUCHYNĚ

Dnešní izraelská kuchyně je zajímavá pestrostí chutí. Jedná se o spojení tradiční židovské kuchyně s kuchyní arabskou, asijskou i středomořskou. Židovské svátky bývají často spojeny se stolováním a různými druhy jídla. Nejčastěji bývají používány suroviny jako cizrna, lilek, papriky, rajčata, ovoce, luštěniny, rýže, hovězí maso, skopové maso, kuřecí maso a různé druhy ryb. Tyto potraviny lze na území Izraele snadno sehnat a jejich kreativním zpracováním a dochucením pomocí úžasného koření vzniká rozmanitá nabídka jídel skvělých chutí.

Kosmetika z Mrtvého moře HB café Aroma

 

Původně se izraelská kuchyně řídila pravidly košer pokrmů, která například zakazují pojídání vepřového, oslího nebo koňského masa, určují způsob usmrcení zvířete a nakazují oddělení mléčných pokrmů a pokrmů z masa. Vlivem turistického ruchu ale tato pravidla velmi polevila a původní židovská kuchyně se stala spíše vyjímečnou. Lze se s ní ale setkat například v košer restauracích v Jeruzalémě.

V Izraeli je ve srovnání s ČR celkem drahé, proto je dobré vědět, kde nakupovat a co nakupovat. Například jídla na ulici a na tržištích jsou levnější, přesto jsou ale připravovány z čerstvích surovin a není třeba se obávat o jejich kvalitu. Tradičními jídly v Izraeli jsou kebab, ševarna, falafel, šašlik nebo třeba hummus. Jídla jsou velice oblíbená a chutnají skvěle. Řadu z nich už možná budete znát i od nás z Evropy.