DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

DENNÍ PÉČE

Denní sérum

Vždy, když budete váhat mezi pleťovým krémem a sérem, tak si vzpomeňte, že sérum je mnohem více vyživující než pleťový krém. Na sérum můžete dát pleťový krém a nebo make-up.

liftingove serum kosmetika z mrtveho more

Sérum si vždy vyberte podle typu pleti. Pokud budete sérum vybírat, tak si ho vyzkoušejte alespoň na krk, kde je kůže podobná té na obličeji. Zkoumejte, jak moc se vstřebává, jestli je vám příjemné a také jaké jsou jeho vyhlazující účinky. Při zkoušení na ruku se sérum nemusí vstřebat stejně jako na obličeji. 

Nejlepší je vždy vyzkoušet nejdříve vzoreček a až poté si zakoupit velké balení.


denní pleťový krém

Pleťový krém na den by měl vždy mít SPF faktor. Pokud nemá, tak je potřeba zvolit například SPF ochranu ve spreji, protože bychom měli pleť před sluníčkem chránit vždy. Vlivem sluníčka pleť mnohem dříve stárne, tvoří se pigmentové skvrny a vysušuje se. Ideální ochrana před sluncem v pleťovém krému je SPF 20, ale můžete se setkat i s SPF 30.

zpevnujici proti vraskam

I u pleťového krému je potřeba zkouška před koupí velkého balení. U výběru se zase zaměřte na svůj typ pleti. Pokud používáte i sérum, pak je nutné aby na sebe produkty hezky navazovaly a vstřebávaly se do pleti. 

V kosmetice se hodně používají tyto složky: 

  1. Retinol Původně se retinol využíval převážně při léčbě akné. Retinol působí jako silný antioxidant, pomáhá rychle odstraňovat odumřelé kožní buňky a podpořit tvorbu kolagenových vláken.
  2. Kyselina hyaluronová - Má schopnost na sebe vázat vodu a tím mnohem déle a efektivněji hydratuje pleť. Hydratace je do pleti dodávána postupně a déle a je také základním krokem při prevenci a vyhlazení vrásek.
  3. Kaviár jiker jeseterů nebo lososů -  Pomáhá zpomalovat známky stárnutí a vyhlazuje pokožku.
  4. Zlato - Produkty obsahující zlato jsou opravdu luxusní péčí. Zlato zvyšuje účinnost jednotlivých složek na pokožku a mají vliv i na vrásky. Díky němu je  pleť viditelně pevnější, svěží a vypnutá.
  5. Kolagen - Tato složka intenzivně vyplňuje vrásky, které mohou být i hlubší. Pleť sama o sobě kolagen produkuje, ale s přibývajícím věkem se množství kolagenu v pleti zmenšuje, proto je potřeba ho do pleti dodat v kosmetických produktech. Kolagen by měl přijít pouze na pleť, která je vrásčitá. Pokud používáte kolagen předčasně, tak pleť zleniví a zmírni produkci vlastního kolagenu (ostatně jako všechny složky na vrásky).