DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

DEHYDRATOVANÁ PLEŤ

V dnešním článku si řekneme něco o tom, jak zabránit dehydrataci pleti. Nejdříve si musíme ovšem vysvětlit rozdíl mezi suchou a dehydratovanou pletí, jelikož vypadají na první pohled stejně. Dehydratace pleti je dočasný stav, který lze odstranit správnou péčí. Naopak suchá pleť je zapříčiněna nedostatečným vytvářením kožního mazu a lidé se s ní potýkají většinou celý život.


DEHYDRATOVANÁ vs. SUCHÁ PLEŤ

To, že máme dehydratovanou pleť poznáme velmi lehce. Pleť je zašedlá, napnutá, není rozzářená a při vyšší míře dehydratace se objevují až šupinky. Dehydratovaná pleť, je také velmi citlivá a i z tohoto důvodu by o ní mělo být správně pečováno.

Hydratovat pleť nestačí pouze správnými kosmetickými přípravky, ale je zde několik podstatných prvků. Největší  roli zde hraje samozřejmě pitný režim, jelikož je naše lidské tělo tvořeno z 60 % vodou. Nejlepší je dodržovat pitný režim neperlivou vodou, ochucenou například citrónem. Další příčinou dehydratované pokožky může být také sprchování v příliš horké vodě nebo dlouhá přítomnost v klimatizovaných prostorách. Kromě nedostatečného pitného režimu je častým důvodem dehydratované pleti špatný výběr kosmetických produktů na odličování.

Produkty pro dehydratovanou pleť

Na odlíčení doporučujeme Odličovací pleťové mléko, který pleť nejen šetrně vyčistí, ale zbaví ji také lehkého make-upu. Pleť po jeho použití není vysušená, ale krásně jemná a šťavnatá.

odlicovaci pletove mleko kesem


Jednou až dvakrát týdně dopřejte Vaší pleti pořádnou dávku hydratace a péče s naší Bahenní maskou, která nejen pomáhá v boji proti akné, ale také právě hydratuje. Maska také stahuje póry a odstraňuje černé tečky

cistici bahenni maska kosmetika kesem


Jako denní péči pro dehydratovanou pleť doporučujeme Denní krém s kaviárem a kyselinou hyaluronovou. Kyselina Vaší pleti opět zajistí hydrataci po celý den. Krém je také obohacen o vitamín E a C, které jsou známé pro své antioxidační účinky. Navíc obsahuje UV filtr, takže Vaše pleť bude přes den plně chráněna.

denni krem s kaviarem a kyselinou hyaluronovou


Pokud Vás trápí naopak mastná pleť, navštivte náš článek, který je věnován právě tomuto typu pleti zde