DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

CO TĚ PODNIKÁNÍ NAUČILO?

Podnikání mě naučilo obrovské trpělivosti, kterou jsem předtím v takové míře neměla. Mnohokrát jsem byla totiž tak vyčerpaná, že jsem s firmou chtěla okamžitě přestat. První tři roky jsme (já a můj manžel) dávali veškeré své peníze do firmy a točili jsme je, takže jsme je znovu investovali do zboží a do dalších výdajů. Zažívali jsme i těžké chvíle, kdy nám došly peníze dokonce i na jídlo.

Často jsme se jeden druhého ptali, jestli to vůbec má cenu a jestli to všechno vydržíme. Nějak jsme se vždy rozhodli, že to prostě vydržet musíme, když už jsme do toho dali tolik bezesných nocí, tisíců odpracovaných hodin, energie a peněz. A nakonec se asi po čtyřech letech začala situace zlepšovat a firma nás konečně pomalu začala živit.

Také jsem se naučila to, že nikdy nic není jisté, že se situace může ze dne na den změnit. Třeba, že musím vyhodit jedinou asistentku, která balí a odesílá balíky, dva týdny před Vánoci, protože zjistím, že neplní svoje povinnosti, odmlouvá mi a nedělá to, co je potřeba, protože ví, že jsem na ní závislá a nikdy ji nevyhodím. A k tomu jsem v prvním trimestru těhotenství s prvním synem a je mi pořád špatně od žaludku. A tak tedy v největší sezóně a s nauzeou balím obrovské množství balíků, obsluhuji zákazníky a pracuji do noci a po nocích.

Kosmetika z Mrtveho more podnikani

Anebo mi dva měsíce po druhém porodu (kdy mám pocit, že ve firmě všechno krásně šlape beze mě a aspoň na chvíli budu mít klid na to, užít si miminko a moc věcí do firmy neřešit) mi podá výpověď paní, která má na starosti celý sklad a odesílá všechny balíky zákazníkům. A tak hledám nový sklad, nového skladníka a řeším jeho přesun a celou logistiku s mimčem v náručí.

Nejlepší věc, kterou mě podnikání naučilo je to, že špatné věci jsou vždy k něčemu dobré. Tento postoj se mi vyplatil jak v osobním, tak ve firemním životě. Vždy, když přijde něco špatného, snažím se zhodnotit situaci a hledám pozitiva. A víte, že je vždy najdu? Vždy mě posunou někam dál a vždy jsou k něčemu dobré. A navíc mě posílí natolik, že už mě další změny tolik nerozházejí a umím se k nim postavit s relativně chladnou hlavou. :)


Myslíte si, že dovážení kosmetiky je jednoduché? Přečtěte si můj poslední článek :).