DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

ČIŠTĚNÍ PLETI

Aby pleť vypadala hezky a dobře fungovala, je velmi důležité ji pravidelně a pečlivě čistit. Přílišné čištění nebo drhnutí ale ničí pH pleti a neprospívá jí. Jak přesně tedy postupovat při čištění pleti?

Výběr čistícího přípravku

Na trhu je spoustu čistících gelů, mlék, micelárních vod a mýdel a není snadné se rozhodnout. Rozhodně v žádném případě nepoužívejte na čištění obličeje mýdla, které obsahují parfemaci, barviva, parabeny a silikony. Lze ale použít mýdla, která mají přírodní složení. Pro určení vhodného přípravku je důležité vědět, jaký máte typ pleti. Pokud vás trápí pigmentové skvrny, akné, ekzém nebo citlivá pleť, je třeba zvážit tyto faktory už výběru čistícího přípravku.

 


Jak často čistit pleť

Je velmi důležité nastavit si pravidelný režim čištění. Pokud pleť čistíme moc často, smýváme z ní ochrannou vrstvu a neustále odstraňujeme potřebný maz. Nedostatečné čištění způsobuje zase přílišné hromadění mazu a nečistot a následné ucpávání pórů.
Doporučujeme pleť čistit ráno a večer. Ani pokud máte mastnou pleť, častější čištění než dvakrát denně rozhodně nedoporučujeme. Příliš časté čištění pleť vysuší, na což pak reaguje zvýšenou produkcí mazu.
cistici bahenni maska kosmetika kesem

Týdenní rituál

I z hlediska čištění by měla pleť jednou za týden dostat extra péči. Měly bychom odstranit odumřelé buňky a hloubkově pleť vyčistit prostřednictvím čistící pleťové masky nebo pleťového peelingu. Peeling celého obličeje pleť omladí, zjemní a pročistí. Doporučujeme aplikovat peeling před maskou, aby se pleť ,,otevřela".

Víte, jaké jsou zásady správné peče o pleť? Přečtěte si o nich v našem článku.