DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

7 VĚCÍ, KTERÉ VLASŮM ŠKODÍ

1. ČASTÉ DOTEKY

Časté dotýkání vlasů stimuluje mazové žlázy k vyšší produktivitě a také si na vlasy přenášíme maz a špínu z rukou. Proto se pokuste dotýkání vlasů a vlasové pokožky omezit na minimum. 

Návrh bez názvu (11)

2. ŠPATNÁ VOLBA HŘEBENU

Nejenom časté kartáčování vlasům neprospívá, ale obzvláště pak česání se špatně zvoleným hřebenem. Vyhýbejte se nekvalitním hřebenům a hřebenům z kovu. Kovové hřebeny vlasovou pokožku dráždí a vlasy poškozují. Pro česání mokrých vlasů zvolte hřeben s co největším rozestupem zubů, protože normálním hřebenem byste je mohli poškodit

Také musíme vlasy česat od konečků ke kořínkům. Pokud vlasy češeme rovnou od kořínků, zbytečně si je vytrháváme a cucháme

Návrh bez názvu (12)

3. PŘÍLIŠ MNOHO STYLINGOVÝCH PŘÍPRAVKŮ

Stylingové přípravky jako například gel, tužidlo, lak na vlasy apod. vlasy zbytečně zatěžují a vlasy se poté více mastí. Občas je nutné takové přípravky použít, ale volte spíše takové účesy, kde nemusíte. 

Návrh bez názvu (13)

4. ČASTÉ MYTÍ VLASŮ

Příliš častým mytím dochází k vysušování vlasové pokožky, na které mazové žlázy reagují větší produkcí. Ideální je vlasy umývat 2krát až 3krát týdně. Pokud si vlasy myjete každý den, ze začátku zkuste vlasy mýt obden a následně intervaly prodlužovat. I když se to nezdá, vlasy se časem nebudou tolik mastit. 

Návrh bez názvu (14)

5. MOKRÉ VLASY V RUČNÍKU

Velkou chybou, kterou můžete po umytí vlasů udělat, je zabalit si je do ručníku. Tím vlasům škodíme hned ze dvou důvodů. Pokožka hlavy nemůže volně dýchat a hrozí tak zapaření. Druhý důvod je ten, že je ručník příliš těžký a vlasy může zbytečně tahat a zatěžovat

Pokud chcete vlasy vysušit, aby z nich nekapala voda, doporučujeme použít nejlépe bavlněné tričko nebo nějakou látku a vodu s ní z vlasů lehce vymačkat. Tričko můžete opatrně zabalit do turbanu, ale opravdu jen na krátkou dobu (max. 5 minut). 

Návrh bez názvu (15)

6. SPÁNEK S MOKRÝMI VLASY

Spánek s mokrými vlasy je jednou z nejhorších věcí, kterou svým vlasům můžeme udělat. Vlasy se mohou během spánku poničit a pokožka hlavy zapařit. Ranní rozčesávání určitě také nebude žádná sranda. 

Návrh bez názvu (16)

7. HORKÝ VZDUCH

Horká voda ani horký vzduch vlasům neprospívá ba naopak. Horký vzduch vlasy akorát vysušuje. Ty jsou poté velmi křehké a snadno se lámou. Vlasy proto foukejte co nejnižší teplotou vzduchu. Dávejte si také pozor na směr foukání. Hubice fénu by měla vždy směřovat dolů po směru růstu vlasů. 

 Návrh bez názvu (17)


Péči svým vlasům můžete dopřát s našimi produkty nové značky KESEM

  • Vlasový kondicionér s Aloe vera - vhodný pro všechny typy vlasů. Chrání před sluncem, větrem, suchem, nadměrném fénování, chemikáliemi z barvení vlasů. Po použití jsou vlasy vyživené, lesklé a hebké. Pomáhá na růst vlasů a redukuje statickou elektřinu. Je to základní péče pro krásné a zdravé vlasy.

 

vlasovy kondicioner s aloe vera

 

  • Krém na vlasy s jojobovým olejem - Produkt je vhodný pro rovné i kudrnaté vlasy. Krém pomáhá předcházet roztřepeným konečkům. Po jeho aplikaci se vlasy krásně rozčesávají. Hydratuje, vyživuje a krém může být použitý i jako styling, pokud aplikujete malé množství do suchých vlasů

 

krem na vlasy s jojobovym olejem kosmetika kesem

Oba produkty krásně doplňují naše šampony


Pokud Vás zajímá, jak se vyrábí a používá konjaková houbička, určitě si přečtěte náš poslední článek TADY :)