DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

5 otázek pro Petru

Petra Uzan je majitelka Kosmetiky HB, která stojí za tím, že můžete mít kousek Mrtvého moře doma i Vy :). Petru můžete potkat v pražské kanceláři, kde dohlíží na to, aby se kosmetika bez problémů dostala až k Vám. Ani ona neutekla pěti otázkám, které jsme si na náš tým připravily. 

Kosmetika z Mrtvého moře HB majitelka Petra Uzan


 1. Jaký je tvůj nejoblíbenější výrobek z naší kosmetiky a proč?

Nejoblíbenějších výrobků mám několik. Na prvním místě se nachází Liftingové a zpevňující hedvábné sérum, na které nedám dopustit. Vždy jsem měla smíšenou a problematickou pleť a toto sérum je pro moji pleť naprosto perfektní. Je heboučké, zmatňuje, pleť se mi díky tomu tolik nepotí a make-up mi na ní vydrží mnohem déle. Dále používám pravidelně Rakytníkové mýdlo na intimní hygienu. Doma používáme všechny naše velké sprcháče a také všechny šampony. Můj nejoblíbenější je asi bahenní šampon, mám po něm krásné vlasy a tolik se mi nemastí. Pravidelně používám bahenní masku, kterou střídám s relaxační maskou. Na své děti používám dětskou kosmetiku s šetrným složením. No, když nad tím tak přemýšlím, tak používám skoro všechny naše výrobky, takže už radši nebudu pokračovat, bylo by to na dlouho :).

Kosmetika z Mrtvého moře HB majitelka


2. Jak jsi se ke kosmetice dostala?

 Jelikož jsem měla vždy velmi problematickou pleť a žila jsem určitou dobu v Izraeli, narazila jsem tam na kosmetiku z Mrtvého moře, která mi jako jediná (a to jsem toho vyzkoušela spoustu, dokonce i laser) zabrala. Poté jsem ji vozila domů v kufru mamince a jejím kamarádkám. A díky obrovskému nadšení všech kolem, jsem se rozhodla, že ji zkusím začít do ČR dovážet ve velkém. Můj příběh jsem popsala v článku na našich stránkách a také v mém eBooku o složení přírodní kosmetiky. No a teď už je to neuvěřitelných devět let. Za tu dobu jsem se vdala, mám dvě malé děti a firmu, která mi dělá obrovskou radost, ale samozřejmě také každodenní starosti :). 


3. Jaké to je být majitelkou firmy s téměř pětimilionovým obratem a mít dvě malé děti?

 Abych byla upřímná, je to naprosto šílené :). Všechny maminky mi určitě dají za pravdu, že když máte malé miminko, jsou dny, kdy se třeba ani nestihnete osprchovat nebo si umýt zuby. O mytí mých dlouhých vlasů se radši ani nezmiňuji. Když si je stihnu umýt a třeba se dokonce namalovat, jsem štěstím bez sebe. Je krásné znovu prožívat radost z takovýchto malých „samozřejmostí“. Už několikrát jsem byla tak vyčerpaná, že jsem chtěla svou firmu prodat. Ale poté vždy přijdou chvíle, kdy jsem šťastná, že se můžu starat o své děti a k tomu dělat něco, co mě velmi baví a naplňuje. Díky své firmě se pořád něco učím. Moc mě to baví. A díky mým milovaným dětem a díky mému úžasnému manželovi se neustále učím něco o sobě, a to je teprve síla. Snažím se na sobě neustále pracovat.

Kosmetika z Mrtvého moře HB jednatelka Petra Uzan


4. Byla jsi někdy v Izraeli? Jaké místo se ti nejvíce líbilo?

V Izraeli jsem žila skoro dva roky. Nejdříve jsem se učila ivrit (moderní hebrejštinu) na ulpanu (škola hebrejštiny) v Jeruzalémě a poté jsem pracovala na obchodně ekonomickém oddělení České ambasády v Tel Avivu. Mluvím plynule hebrejsky, můj manžel je Izraelec, dá se tedy říct, že Izrael je mým druhým domovem. Izrael miluji.

Poslední dobou mi k srdci nejvíce přirostlo nejjižnější izraelské město Ejlat, do kterého jezdíme pravidelně na dovolenou. Ejlat je naprosto perfektní pro odpočinkovou rodinnou dovolenou. Je to malé město u Akabského zálivu (Rudé moře), ve vodě plave velké množství barevných rybiček a dokonce i delfíni. V okolí je kouzelná poušť, je tam skvělé jídlo, celoročně krásné počasí a teplota moře neklesá pod 21°C. Můžete tam pozorovat různé druhy ptáků na jejich migrační cestě do teplých krajin a jako bonus si tam můžete koupit velmi levné diamanty (za pětinovou cenu než u nás!). Z Ejlatu jsem tak nadšená, že jsem napsala podrobného průvodce, díky kterému si tam můžete zajistit dovolenou sami bez cestovní kanceláře.

Kosmetia z Mrtvého moře HB Petra Uzan


5. Co je pro tebe v životě nejdůležitější?

Pro mě je asi nejdůležitější to, abych se naučila prožít každý den svého života tak, jako by byl můj poslední. Abych si užívala každou minutu a abych nikdy nemusela litovat toho, že jsem dělala něco, co jsem dělat nechtěla, nebo naopak jsem neudělala něco, co jsem udělat chtěla. Abych nelitovala toho, že jsem trávila málo času se svou rodinou a s lidmi, které mám ráda. Prostě abych se zpětně podívala na svůj život a mohla si říct: „Ano, prožila jsem ho na maximum. Ničeho nelituji.“

Kosmetika z Mrtvého  moře HB Petra Uzan majitelka HB


 Co na podobné otázky odpověděla například naše distributorka Geňa, která je jedna z nejúspěšnějších, se můžete podívat zde :)