DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

10 důvodů proč navštívit Izrael

Izrael je krásné místo, které láká stále více návštěvníků. Čím to je, že se zde v posledních letech zvedá příjezdový cestovní ruch? Zde je 10 důvodů, proč byste měli Izrael navštívit i Vy :).


1. Mrtvé moře

Mrtvé moře je svým složením jedinečné. Vysoký podíl soli a dalších minerálů má blahodárné účinky na pokožku, klouby i astmatické problémy. Jezdí se sem léčit lidé z celého světa a nechávají se zde nadnášet. V Izraeli je také možné výhodně pořídit kosmetiku, která je vyrobena z minerálů z Mrtvého moře. Výběr je zde opravdu velký, ale základní složení kosmetiky je vždy stejné :). 

Kosmetika z Mrtvého moře HB koupání Mrtvé moře


2. Jeruzalém, město tří náboženství

Asi nikde jinde ve světe není místo, kde by pospolu žila hned tři náboženství. Jeruzalém má až kouzelnou atmosféru. Když procházíte místním bazárkem, máte pocit, že z něho už nikdy nevystoupíte. Jeruzalém je rozdělen na tři části. V židovské části má hlavní význam Zeď nářků, která je rozdělena na mužskou a ženskou část. Lidé se sem chodí modlit a píší svá přání na papírek, který zastrčí do zdi. Muslimské části dominuje Skalní dóm na Chrámové hoře, který má výraznou zlatou kopuli. Křesťanská část je poněkud klidnější a má 40 náboženských objektů. Tato historická část je obklopena ,,novým Jeruzalémem", který zachovává světlé barvy stavebního kamene původního Jeruzaléma. O tom, jak se líbilo Míši v Jeruzalémě se dozvíte ZDE.

Kosmetika z Mrtvého moře HB centrum jeruzalem


3. Diamanty

Pozor dámy! Pokud byste si chtěly pořídit nějaký pěkný diamantík, tak Izrael je místem přímo pro vás. Diamanty tu jsou oproti českým cenám opravdu za hubičku. Největší výběr diamantů je v Tel Avivu v ulici Allenby. K nákupu dostanete samozřejmě certifikát pravosti. Nákup diamantů je v Izraeli nutnost :)


4. Tel aviv

Máte rádi pláže, pohodu, západ slunce, bary, obchody, krásné restaurace a život? Tak je Tel Aviv přímo pro vás. Dny jsou tu krásně teplé a plné života. Můžete se procházet podél pláže. Večer jít do divadla. Navštívit velké tržiště Ha Carmel. Obdivovat modernu, ale i historickou architekturu. Tel Aviv je město mnoha tváří a asi proto se nám tady s bronzovými kráskami tak moc líbilo

Kosmetika z Mrtvého moře HB shabbat Tel Aviv


5. Jaffa

Izrael má mnoho krásných míst, která stojí za to navštívit a proto je velmi těžké je vybrat do naší TOP 10. Jaffa je jeden z nejstarších přístavů světa a má prostě úžasnou atmosféru. Jako by se tu zastavil čas a vy se chcete jen procházet útulnými uličkami a sedět na vyhlídce a pozorovat moderní mrakodrapy Tel Avivu. Okolo Jaffy je plno designových krámků a zajímavých kaváren, že nebudete vědět kam dřív. Jaffa je vyhledávaným místem novomanželů. Proto se Vám zcela jistě stane, že zde potkáte nějaký novomanželský pár, který si sem přijel alespoň nafotit svatební fotografie :). Více informací o Jaffě si můžete přečíst ZDE.

54277924_2418843631757624_8476665167554281472_n


6. Barevná kuchyně

Milujete jídlo? Tak to se vám tu bude líbit. Izraelská kuchyň je velice pestrá, barevná a plná chutí. Typická večeře nejprve začíná salátky. Těchto salátků může být na stole třeba i dvacet druhů. K nim je samozřejmě servírován typický humus s pita chlebem. Oblíbeným jídlem je zde falafel - smažené kuličky z cizrnové kaše. Samozřejmě nemůže chybět izraelský kebab (šaurma) s tchinou. Za návštěvu určitě stojí Cafe Aroma, která má nejlepší frapuccino, mrkvový džus a ty jejich božské snídaně :).

Kosmetika z Mrtvého moře HB café Aroma


7. Krásná krajina

Izrael není jen vyprahlá poušť, ale i zeleň, pouštní oázy, biblická safari, Timna park, Red Canyon, Micpe Ramon,..... Co třeba výlet kabinkou na pevnost Masada a nebo vodní jeskyni Rosh Hanikra. 

Kosmetika z Mrtveho more zvirata v biblickem safari Hay Bar Izrael


8. Plno zážitků

Chcete si projet pobřeží Izraele na kole? Není problém! Láká vás rafting? Můžete si je půjčit na řeku Jordán. Máte sen plavat s delfíny? V Ejlatu to není problém. Máte rádi podmořský svět? Pak si zamilujete šnorchlování v Rudém moři a Podmořskou observatoř v Ejlatu. Pokud chcete zažít noční život, určitě navštivte pobřeží Tel Avivu, kde je vedle sebe plno nočních klubů.

Kosmetika z Mrtvého moře HB Timna Hřib


9. kultura a tradice

Co se Vám vybaví když se řekne tradice a Izrael? Ano, šabat. Je to izraelský začátek víkendu. Začíná v pátek se západem slunce a končí zase západem slunce v sobotu. Během této doby se např. nesmí používat stroje, které vyžadují lidskou činnost. I třeba kávovary jsou v mnoha hotelích v tuto dobu vypnuté. Během tohoto odpočinku Izraelci nepracují. Většinou tento čas tráví se svými blízkými a jdou třeba na pláž. Večer posedí s rodinou anebo s přáteli u bohaté šabatové večeře a užívají si volného času. I když může být šabat pro turisty trošku omezující, tak je to vlastně příjemná tradice :).


10. Krátký let

Krátký let je určitě velké plus. Do Izraele se letí jen čtyři hodiny a tak cestu zvládnou i malé děti :). Známé letovisko Ejlat je vhodné i pro rodinné dovolené. Jsou zde krásné hotely s dětskými bazénky, krásné pláže s pozvolným vstupem a mnoho aktivit k zabavení. Nedaleko Ejlatu bylo v březnu otevřeno nové letiště Ramon airport, které usnadňuje přesun z letiště do resortu :).

kosmetika%20hb%20z%20mrtveho%20more%20eilat%20plaz